Natjecanje studentskih timova „Bio-based Innovation Student Challenge 2023“

Prikaži svoju ideju u dvominutnom videu i osvoji vrijedne novčane nagrade i mogućnost putovanja u Bruxelles (Belgija).

Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23) je europsko studentsko natjecanje koje prepoznaje izvrsnost u rastućem bio-baziranom industrijskom sektoru. BISC-E23 nastoji podići svijest i uključiti studente u tranziciju prema bioekonomiji. Hrvatsko natjecanje organizira Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji s Bio-based Industries Consortium-om (BIC) i Association of European Life Science Universities (ICA). Najbolji hrvatski studentski projekt će sudjelovati na europskoj razini natjecanja u Briselu, Belgija u jesen 2023. godine.

Natjecanje je namijenjeno studentskim timovima na prijediplomskom, diplomskom i prvoj godini poslijediplomskog (doktorskog) studija čiji je zadatak kreiranje inovativnih bio-baziranih proizvoda ili procesa za rješavanje izazova s kojima se suočavaju društva i industrije. Natjecanje je prilika za studente da se uključe u održivi poduzetnički pothvat unutar biogospodarstva i osvoje vrijedne nagrade (1000,00 €, 500,00 € i 250,00 €).

Svi studentski timovi razvijaju bio-temeljenu inovaciju (proizvod ili proces) i prezentiraju svoje ideje uživo u 15-minutnoj PowerPoint prezentaciji žiriju sastavljenom od industrijskih i akademskih stručnjaka tijekom hrvatskog finala. Prezentacija mora biti popraćena dosjeom koji objašnjava održivost, tehničku i ekonomsku izvedivost vaše inovacije. Tri najbolja tima bit će odabrana za hrvatsko finale na temelju snimljene prezentacije i pratećeg dosjea koji će se predstaviti žiriju, nakon čega će uslijediti pitanja i odgovori.

Rokovi su:

  • 24.03.2023. - Prijava na https://forms.gle/674rvcZhxovQWT3ZA 
  • 30.03.2023. - Kick-off meeting svih sudionika
  • 15.05.2023. - Slanje prezentacije i pratećih dokumenata
  • 26.05.2023. - Prezentacija i hrvatsko finale
  • Jesen 2023. EU finale

Više o natjecanju je dostupno na web stranici http://www.fazos.unios.hr/novosti/croatian-bio-based-innovation-student-challenge , a video prošlogodišnjih natjecatelja možete pronaći na You Tube kanalu Bio-based Industries Consortium (https://www.youtube.com/@bio-basedindustriesconsort2995 ).

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.