Webinar „Cooperation in Agriculture - ACEs, RSIF and UNIZG-FAZ“

Webinar „Cooperation in Agriculture - ACEs, RSIF and UNIZG-FAZ“ o mogućnosti suradnje između Afričkih centara izvrsnosti (African Centers of Excellence for Impact), sveučilišta uključenih u RSIF program i Fakulteta u području poljoprivrede održati će se u

ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, preko Zoom platforme, s početkom u 11 sati.

Glavna svrha webinara je predstaviti PASET Regionalni fond za stipendije i inovacije (RSIF) i Afričke centre izvrsnosti (African Centers of Excellence for Impact) kao dva vodeća afrička projekta koji podržavaju visoko obrazovanje, istraživanje i inovacije s fokusom na poljoprivredu. Nadalje, Fakultet i naši partneri predstavit će svoja nedavna postignuća afričkim sudionicima s ciljem istraživanja mogućnosti za uspostavu strateških partnerstava. Poseban fokus bit će na razmjeni nastavnika i studenata, zajedničkim R&D i inovacijskim projektima, zajedničkim prijavama na vanjske EU i druge mogućnosti financiranja, pri čemu će se razmotriti mogućnosti financiranja Europske komisije dostupne za potporu mogućim partnerstvima.

Webinar će započeti pozdravnim govorima prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu; prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog Fakulteta i dr. sc. Danica Ramljak, konzultantica u Svjetskoj banci, koja će ujedno i moderirati webinar.

Predavanja će održati:

  • Jonas Mugabe, PhD. Project Manager, AGriDI, RSIF, Regional Coordination Unit, icipe, Nairobi, Kenya
  • Mr. Schenineda Ankomah, M.Phil., M&E Analyst (African Association of Universities), Accra, Ghana
  • Prof. Eric Danquah, PhD., Center Leader West Africa Centre For Crop Improvement (WACCI), University of Ghana, Accra
  • Prof. Kristina Kljak, Ph.D, Vice Dean for International and Interinstitutional Cooperation, University of Zagreb Faculty of Agriculture
  • Prof. Zlatko Šatović, PhD CoE Leader, University of Zagreb Faculty of Agriculture

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.