Na Agronomskom fakultetu predstavljene mogućnosti stipendiranja u sklopu prestižnog programa Fulbright

U četvrtak, 30. ožujka 2023. godine od 13 sati u velikoj vijećnici u 6. Paviljonu Agronomskog fakulteta održano je predstavljanje programa Fulbright. Na predstavljanju je sudjelovalo 20-ak znanstvenika(ica), istraživača(ica) i doktoranada(ica) zainteresiranih za mogućnosti stipendiranja putem ovog respektabilnog programa.

Uvodnim govorom prisutne sudionike je pozdravio dekan Agronomskog fakulteta, prof. dr. sc. Ivica Kisić. Nina Vranešević Marinić, predstavnica Veleposlanstva SAD-a i koordinatorica za programe razmjene i alumnije je predstavila natječaje za prijavu na program Fulbright, kojim se stipendiraju studijski boravci vezani uz realiziranje znanstvenih istraživanja za doktorande i znanstvenike u SAD-u u akademskoj godini 2024./25. Na predstavljanju je također sudjelovao i gospodin Ivan Alić, viši stručni savjetnik u Odjelu za visoko obrazovanje, koji je prikazao uloge Agencije za mobilnost i programe Europske unije u provedbi programa Fulbright. Alumna programa Fulbright, prodekanica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak je kroz završnu prezentaciju s prisutnima podijelila i svoje iskustvo tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon čega je uslijedila dinamična i korisna rasprava sudionika.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.