Stipendije za međunarodne studente - Jesenski semestar istraživačke obuke na l'Institut Agro Montpellier

L'Institut Agro Montpellier ima otvoreni poziv za putne potpore, stipendije za životni trošak i potpore za stažiranje za sve studente koji se prijavljuju na njihov Junior Research Lab for Agricultural Transition (JRL-AT).

Njihov M1 jesenski istraživački semestar je od ove godine prilagođen za sve međunarodne studente i odvija se na engleskom jeziku.

Osnove JRL-AT-a su:

  1. Učenje kroz suradnički istraživački projekt koji provode skupine studenata u trajanju od 200 sati tijekom semestra od rujna do prosinca. Studenti definiraju  projekte u okviru konceptualnog i logističkog okvira koji je predložio tim tutora. Studenti određuju projekt i znanstvena pitanja, prikupljaju podatke, analiziraju ih IT, pišu znanstveni članak i brane svoj projekt pojedinačno. 12 ECTS bodova.
  2. Aktivne sesije učenja organizirane tijekom trajanja projekta omogućuju studentima stjecanje vještina potrebnih za znanstveni pristup. 2 ECTS bodova.
  3. Tri disciplinarna modula koje studenti biraju među 9 modula u učenju orijentiranom na problematiku omogućuje produbljivanje znanja o određenom disciplinarnom području (2 ECTS bodova po modulu).
  4. Modul posvećen najnovijim istraživačkim razvojima u području procjene okoliša dostupan je po želji u siječnju (4 ECTS bodova).

Detalji i iskustva: https://en.institut-agro-montpellier.fr/programs/academic-exchange-programme/junior-research-lab-agricultural-transitions 

Za sve informacije kontaktirajte voditelje tečaja:

Visina potpore za odabrane studente:

  1. Međunarodna mobilnost od 600 €.
  2. Stipendija za životni trošak od 600 € mjesečno tijekom 4 mjeseca od rujna do prosinca.
  3. Potpora za stažiranje od 600 € mjesečno tijekom 6 mjeseci od siječnja do lipnja za istraživački staž u javnom laboratoriju u Montpellieru.
  4. Sudjelovanje u IDIL postdiplomskoj školi u njenim aktivnostima koje dijeli s 9 drugih magistarskih programa, a posebno u "inlabs", kratkim inicijacijama u različite teme u laboratorijima (2 ECTS boda za 3 inlabsa)
Prijave je potrebno podnijeti što je prije moguće (najkasnije do 30. travnja 2023.) na mail adresu: santi.mallet@supagro.fr

Studenti koji se prijave će primiti e-mail s korisničkim imenom i lozinkom kako bi dovršili svoju prijavu.

Svi studenti koji se prijave će moći sudjelovati na kratkoj Q&A sesiji na kojoj će biti predstavljen L'Institut Agro. Q&A je namijenjen kao informativni sastanak na kojem će se prezentirati L'Institut Agro i njihovi kampusi u Dijonu, Montpellieru, Rennesu i Angersu.

Q&A će se održati u srijedu, 10. svibnja, od 13:00 do 13:30 (GMT +2:00)

Poveznica za sudjelovanje: https://institut-agro.zoom.us/j/93593971939 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.