Održani osmi Dani karijera na Agronomskom fakultetu

Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta ove godine je tradicionalno po osmi puta organizirao Dane karijera u periodu od 08.05.2023. do 10.05.2023. u Velikoj vijećnici Fakulteta.

Naglasak je stavljen na uspostavljanje bolje usluge savjetovanja u karijeri, upoznavanja studenata s mogućnostima koje se otvaraju nakon završetka studija te povezivanja akademskog i poslovnog sektora.

Dani karijera su podijeljeni tematski, na način da su se kroz tri dana odvijala predavanja, radionice i predstavljanja uspješnih tvrtki iz područja poljoprivrede, u kojima su mahom zaposleni bivši studenti Agronomskog fakulteta. 

Dane karijera je službeno otvorila prodekanica za nastavu i studijske programe, prof. dr. sc. Sandra Voća. 

Prvi dan bio je rezerviran za predavanja, pa je tako Snježana Leljak iz SL Krapina Konzalting d.o.o. održala prezentaciju "Žene i poduzetništvo u KZŽ" u kojoj je obradila aktualnu temu rodne ravnopravnosti u poduzetništvu a poduzetnica Marina Krog iz OPG-a „Mirna pčela“ ispričala inspirativnu priču o svom putu prema uspjehu.

Nagrađivani britanski pisac s hrvatskom adresom te strastveni promotor Hrvatske, Paul Bradbury održao je predavanje pod nazivom Thinking of Emigrating? Why the Grass is Greener in Croatia? gdje se dotaknuo problema masovnog iseljavanja mladih obrazovanih ljudi iz Republike Hrvatske. 

Drugi dan održane su dvije radionice na kojoj su studenti imali prilike naučiti napisati životopis i zamolbu, predstaviti se na razgovoru za posao te uvidjeti kako prevladati strah od javnog nastupa, u provedbi Irene Majvald Bjedov, više stručne savjetnice za razvoj karijere i cjeloživotno učenje, iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Radionicu na temu „Organizacija vremena i učenja“ provela je doc. dr. sc. Marina Štambuk.

Osim ciklusa edukativnih radionica, zadnji dan je održano predstavljanje uspješnih i renomiranih tvrtki s naglaskom na „zeleno“: Cromaris, Oikon d.o.o., E Co., Greener i Garden Brewery na kojima su studenti iz prve ruke mogli saznati kako su njihovi bivši kolege uspjeli u poslovnom svijetu te s kojim su se sve izazovima susreli na njihovom putu prema uspjehu.

Fotogalerija

Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu Održani 8. Dani karijera na Agronomskom fakultetu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.