Natječaj ERASMUS+ stručna praksa :: ak. god. 2023./24. (1. krug)

OBAVIJEST STUDENTIMA:
Zbog raspodjele maksimalnog iznosa dostupnog na Natječaju, mogućnost daljnjih online prijava će se obustaviti 12.9.2023. u 12:00 h.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2023./24. (1. krug).

Cjelokupan tekst Natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/1-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202324/ 

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.9.2023.- 4.3.2024. (datum početka mobilnosti). Erasmus+ stručna praksa u akademskoj godini 2023./24. mora završiti do 30. rujna 2024.

Krajnji rok za dostavu dokumentacije: 29.09.2023.

Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti sveučilišnog ili stručnog studija Sveučilišta u Zagrebu, na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini. Minimalno trajanje stručne prakse u sklopu programa Erasmus+ je 2 mjeseca do najviše 12 mjeseci.

Financijska potpora iznosi 650 do 700 € mjesečno, ovisno o zemlji u koju student odlazi, a financira se cjelokupno razdoblje odobrene mobilnosti. Za studente s manje mogućnosti dodjeljuje se dodatna financijska potpora. Princip dodjele financijske potpore je prema redoslijedu zaprimanja prijava („first come first served“).

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, kao i na visokim učilištima koja imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education). Prihvatna institucija se mora nalaziti u jednoj od programskih zemalja (države članice EU i treće zemlje pridružene programu: Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska). U sklopu ovoga natječaja mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj niti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Student sam ili u dogovoru s voditeljem studija/mentorom pronalazi ustanovu/tvrtku na kojoj će obavljati stručnu praksu.

Vrste mobilnosti stručne prakse:

  • fizička mobilnost (student odlazi kod poslodavca i obavlja praksu u stranoj ciljnoj zemlji) – financira se u cijelosti, student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu
  • kombinirana/blended mobilnost - kombinacija fizičke i virtualne mobilnosti, od čega fizička mobilnost u stranoj ciljnoj zemlji mora trajati minimalno 60 dana; student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu samo za razdoblje fizičke mobilnosti u stranoj ciljnoj zemlji; obavljanje stručne prakse online iz Republike Hrvatske se ne financira

Dodatne informacije te predaja prijava: postupak prijave je predviđen isključivo elektroničkim putem. Student dostavlja potrebnu prijavnu dokumentaciju Uredu za međunarodne odnose Agronomskog fakulteta na adresu umo@agr.hr. Popis dokumenata nalazi se u tekstu natječaja, str. 9 i 10. Dokumente koje treba potpisati ECTS koordinator dostavljaju se na umo@agr.hr

Ured za međunarodne odnose - UMO (u zamjenu ECTS koordinatora)! (umo@agr.hr, 01 239 3611, V paviljon, 3. kat).

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.