Informativni dan :: Living lab za zdravlje tla financirani su od strane Horizon Europe – kooperacijski projekti poljoprivrednika i znanstvenika

Agencija Express Innovation u suradnji s Hrvatskim tloznanstvenim društvom i Hrvatskom Poljoprivrednom Komorom organizira događaj na temu Living lab za zdravlje tla u okviru projekta NATI00NS, financiranoga od strane Horizon Europe.

Cilj ovoga događaja jest podijeliti informacije o:

  • pozivu za SOIL HEALTH (HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08) koji je otvoren u siječnju u okviru Horizon Europe s proračunom od 36 milijuna eura za prvi poziv, te ostale pozive poput CARBON FARMING
  • profesionalnim načelima u vezi sa zdravljem tla i stvaranjem Living Labs.  

Datum: 2.6.2023. od 10:00 - 14:00 :: Mjesto: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Osigurano je 60 mjesta za fizičke sudionike, dok preostali sudionici mogu događaj pratiti online putem. Registrirati se možete na sljedećoj poveznici do 31.5.2023: https://nati00ns.eu/form/croatia-registration-form 

Dnevni red:

10:00 - 10:40 Prezentacija o misiji tla, živom laboratoriju, otvorenim pozivima s posebnim osvrtom na HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08, Brigita Popović (Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek)
10:40 - 11:00 Projekt Nationons, usluge za potencijalne prijavitelje, Reka Paksi-Oláh (Agencija za inovacije Express)
11:00 - 11:20 Horizont projekti vezani uz zdravlje tla u Republici Hrvatskoj, Aleksandra Perčin (Agronomski fakultet Zagreb)
11:20 - 11:40 Pauza za kavu
11:40 - 12:10 Degradacija tla u Republici Hrvatskoj, Brigita Popović (Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek)
12:10 - 12:30 Aktualnosti vezane uz analize tla u Republici Hrvatskoj i zakonsku regulativu, Hrvoje Hefer (Centar za tlo, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu)
12:30 - 13:00 Rasprava / Q&A
13:00 - 14:00 Sendvič ručak, umrežavanje

 

Projekt NATI00NS, financiran u okviru poziva HORIZON-MISS-2021-SOIL-02, koordiniran je od strane Sveučilišta Aarhus (Danska). Projekt djeluje kao glasnik za Soil Mission: dijeli stručne informacije i informacije o natječajima među nacionalnim i regionalnim dionicima, omogućuje pristup materijalima u smislu izgradnje kapaciteta, pokreće rasprave o najboljim Living laboratorijima za rješavanje regionalnih potreba tla i promiče rano umrežavanje Living labs u prekograničnim područjima.  

 Za daljnja pitanja, možete kontaktirati organizatore putem maila nationons@xiagency.hu. Više informacija o projektu NATIOONS i o događaju možete pronaći na web stranici NATIOONS 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.