Agronomski fakultet na Pokušalištu Jazbina ugostio profesore i studente sa Sveučilišta u Kentuckyu

U sklopu svog međunarodnog studijskog putovanja, profesori i studenti s Lewis Honors College-a sa Sveučilišta u Kentuckyu (University of Kentucky) su 1. lipnja 2023. posjetili Vinogradarsko–vinarsko pokušalište "Jazbina", gdje su imali priliku upoznati se sa studentima i profesorima s Agronomskog fakulteta. Na ovom međunarodnom susretu je sudjelovalo ukupno 16 studenata prijediplomske razine, različitih smjerova s Lewis Honors College-a i nekoliko studenata različitih smjerova diplomske razine studija s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Ovo je bila jedinstvena prilika u kojoj su naši studenti imali priliku razmijeniti znanja i iskustva s kolegama iz Sjedinjenih Američkih Država.

Studijsko putovanje je predvodio profesor Ryan Voogt, voditelj prijediplomskih studija na Lewis Honors College-u. Osim studenata i profesora, susretu su kao suorganizatori prisustvovali djelatnici Ureda za međunarodne odnose Agronomskog fakulteta.

Pored organizirane degustacije tradicijskih hrvatskih proizvoda i kušanja različitih kvalitetnih vina Jazbina, studenti su se upoznali s radom Pokušališta i njegovih vinskih proizvoda kroz iznimno zanimljivu prezentaciju koju je predvodio profesor Darko Preiner, predstojnik Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.

Fotogalerija

Agronomski fakultet na Pokušalištu Jazbina ugostio profesore i studente sa Sveučilišta u Kentuckyu Agronomski fakultet na Pokušalištu Jazbina ugostio profesore i studente sa Sveučilišta u Kentuckyu Agronomski fakultet na Pokušalištu Jazbina ugostio profesore i studente sa Sveučilišta u Kentuckyu Agronomski fakultet na Pokušalištu Jazbina ugostio profesore i studente sa Sveučilišta u Kentuckyu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.