Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku

Živi laboratorij Hrvatska (LLHR), pod nazivom Eko-žene poduzetnice (Eco-Women Entrepreneurs, EWE), osnovan u sklopu projekta GRASS Ceiling, održao je svoj prvi sastanak.

U organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) održan je u Šibeniku 16. lipnja uz potporu Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Trogodišnji projekt GRASS Ceiling pratit će osam seoskih žena koje razvijaju svoje ideje i poduzetništvo za društveno-ekološke inovacije. Tijekom prve cjelodnevne radionice sudionice su predstavile svoje inovacijske ideje i podijelile svoja iskustva u poslovanju, uvođenju inovacija te s preprekama na koje su nailazile pri pokretanju svog poduzetničkih poduhvata.

Promjena ekološke svijesti, glad za znanjem i dijeljenjem znanja za bolji svijet, promjena tradicije, zdravije životno okruženje, oživljavanje priča iz djetinjstva te život s prirodom potaknuli su ove žene na inovacije koje provode u svom ruralnom okruženju. Na putu do uspjeha nailazile su na znatno nerazumijevanje u društvenoj sredini, brojne administrativne prepreke, česte izmjene zakona i propisa te nedostatak adekvatne podrške za prenošenje znanja i istraživanja.

U drugom dijelu jednodnevne radionice, pridružili su se i dionici iz akademske zajednice, civilnog i javnog sektora i zajedno sa sudionicima LL EWE identificirali ključne nedostatke institucionalne podrške ženama poduzetnicama u ruralnim područjima. Kroz naredne tri godine, sudionice živog laboratorija će zajedno s dionicima iz javnog i civilnog sektora identificirati koje su to mjere koje bi bile usmjerene na ruralne žene i njihov bolji pristup inovacijama i poduzetništvu.

Povezane vijesti:

http://www.grassceiling.eu/blog/ 

https://komora.hr/ruralne-zene-traze-da-se-u-okviru-strateskog-plana-otvori-posebne-mjere-i-za-zene-poljoprivrednice/ 

https://www.agr.unizg.hr/hr/1641/Agronomski+fakultet+partner+je+u+projektu+GRASS+Ceiling+-+Gender+Equality+in+Rural+and+Agricultural+Innovation+SystemS+%28Obzor+Europa%29 

Fotogalerija

Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku Prvi hrvatski Living Lab «Eko-žene poduzetnice» održan 16. lipnja u Šibeniku

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.