Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“

U razdoblju od 19. do 24. lipnja 2023. na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu održana je međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“.

Organizator ljetne škole bio je prof. Maurizio Canavari (University of Bologna), a predavači Rodolfo M. Nayga (Texas A&M University), Jayson L. Lusk (Purdue University), Andreas Drichoutis (Agricultural University of Athens) i Maurizio Canavari (University of Bologna). Na ljetnoj školi sudjelovalo je18 sudionika, te jedna sudionica koja je pohađala ljetnu školu online iz različitih zemalja (Hrvatska, Italija, Belgija, Francuska, Mađarska, Japan, Irska). Prof. dr. sc. Marija Cerjak sa Zavoda za marketing Agronomskog fakulteta bila je suorganizator ljetne škole, a organizaciju ljetne škole podržao je i AgriFoodBoost projekt.

Tijekom ljetne škole sudionici su stekli teorijska i praktična znanja o različitim vrstama eksperimentalnih aukcija, te o programima koji se koriste za pripremu, provedbu i analizu podataka prikupljenih u eksperimentalnim aukcijama. Osim toga, svi sudionici ljetne škole prezentirali su vlastita istraživanja (problem istraživanja, ciljeve, hipoteze i metodologiju) u kojima planiraju koristiti eksperimentalne aukcije, nakon čega je uslijedila rasprava o samoj metodologiji i operacionalizaciji istraživanja.

Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“ Održana međunarodna ljetna škola „Eksperimentalne aukcije - teorija i primjena u marketingu hrane i analizi potrošačkih preferencija“

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.