Obrana teme doktorskog rada :: Tomislav Soldo, mag. ing. agr.

Utjecaj aplikacije kaolinske gline na prirod i kvalitetu plodova jabuke i kruške
19.9.2023. :: 12 sati
Javna obrana teme doktorata održat će se u Knjižnici Zavoda za agrarnu ekonomiku i ruralni razvoj (V. paviljon/I. kat) i preko aplikacije Zoom

link Zooma: https://us02web.zoom.us/j/86499636471?pwd=a0o4OTVMMVo3ODFiQmdka1hLMTRjZz09 

Meeting ID: 864 9963 6471

Predloženi mentori:

  • Prof. dr. sc. Boris Duralija, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Prof. dr. sc. Aleksandar Mešić, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Povjerenstvo za obranu teme doktorskog rada:

  • Prof. dr. sc. Martina Skendrović Babojelić, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Izv. prof. dr. sc. Boris Lazarević, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Izv. prof. dr. sc. Danijela Bursać Kovačević, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno biotehnološki fakultet

Sažetak:
Stresni uvjeti kroz koje prolaze jabuke i kruške tijekom vegetacije vidljiva su posljedica klimatskih promjena. Dosadašnja znanstvena istraživanja pokazuju da se primjenom kaolinske gline mogu smanjiti stresna stanja. Istraživanje ima za cilj ispitati utjecaj primjene kaolinske gline na prirod i kvalitetu plodova jabuke i kruške. Predložena hipoteza je da će primjena kaolinske gline povećati prirod i poboljšati kvalitetu plodova jabuke i kruške. Pokus će se provesti na dvije sorte jabuka (Malus domestica Borkh.) 'Karneval' i 'Pinova', te na sorti kruške (Pyrus communis L.) 'Conference'.

Utvrđivanje utjecaja različitih koncentracija kaolinske gline na visinu uroda, razinu bioaktivnih sastojaka, boju plodova, te pojavu mrežavosti i sunčevih ožegotina na plodovima jabuke i kruške bit će znanstveni doprinos ovog istraživanja.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.