Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“

Drugi hrvatski Living Lab „Eko-žene poduzetnice“ osnovan u sklopu projekta GRASS Ceiling, održao je svoj drugi sastanak. Sastanak je održan 13. listopada na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu, u organizaciji Agronomskog fakulteta i Hrvatske poljoprivredne komore.

Jedan od ciljeva trogodišnjeg GRASS Ceiling projekta jest praćenje osam seoskih žena koje razvijaju svoje ideje i poduzetništvo za društveno-ekološke inovacije. U prvom dijelu jednodnevne radionice sudionice su navele potrebe za specifičnim edukacijama (digitalni marketing, komunikacijske vještine, knjigovodstvo u poljoprivredi), ali i zakonodavne barijere s kojima se svakodnevno susreću. Nadalje, sudionice su definirale vlastite kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve koje bi voljele ostvariti tijekom trajanja projekta. Osim toga, dale su konkretne ideje za unaprjeđenje poslovanja žena u ruralnom prostoru.

U drugom dijelu jednodnevne radionice, pridružili su se i dionici iz akademske zajednice, civilnog i javnog sektora i zajedno sa sudionicima drugog living lab-a navele su potencijalne provoditelje (i najbolje načine prijenosa) edukacijskog sadržaja za koji su ranije iskazale potrebe.  

Također, poduzetnice i inovatorice iz projektnog living lab-a sudjelovat će tijekom projekta GRASS Ceiling u različitim medijskim kampanjama usmjerenima na promociju žena u ruralnom području. Tako smo na prvom predstavljanju naših inovatorica u Bruxellesu na godišnjem projektnom sastanku predstavili našu Jasminku Gršković sa Krka, a u kampanji UN-a povodom Međunarodnog dana ruralnih žena sudjelovala je naša Birgit Boljun.

Povezane vijesti:

UN kampanja: http://www.grassceiling.eu/supporting-rural-communities-by-improving-womens-access-to-financial-services/ 

Fotogalerija

Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“ Drugi hrvatski Living lab „Eko-žene poduzetnice“

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.