UMO
Ured za međunarodne odnose i projekte

Odlukom Fakultetskog vijeća Agronomskog fakulteta od 12. veljače 2001. godine uz Odbor za međunarodnu suradnju (OMS) koji je do tada djelovao kao jedan od stalnih Odbora Fakulteta, konstituiran i Ured za međunarodne odnose (UMO). Valja istaknuti da je Fakultet bio među prvim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu koja osnovala ovakav ured. U akademskoj godini 2003./2004. po prvi puta se imenuje i prodekan za međunarodne odnose koji je od tada član svake dekanske uprave. 

Aktivnosti u području međunarodne suradnje podrazumijevale su uspostavu suradnje i povezivanja sa srodnim sveučilištima te potpisivanje brojnih bilateralnih ugovora kojima su se stvarali daljnji preduvjeti za jačanje suradnje (zajednički projekti, te razmjena studenata i nastavnika). U prvoj godini nakon osnutka Ureda već je potpisano osam bilateralnih sporazuma, a svake su godine potpisivani novi sporazumi koji su najčešće bili rezultat intenzivne međunarodne suradnje pojedinih istraživača i/ili istraživačkih skupina ili su pak bili posljedica dogovora postignutih na razini čelništva pojedinih institucija. Ništa manje značajan bilo je nastojanje Fakulteta na uključivanje u rad međunarodnih mreža.

Područje djelovanja postepeno se širi i na podršku u prijavi i provođenju istraživačkih projekata. UMO danas organizira međunarodnu suradnju Fakulteta s institucijama iz inozemstva putem bilateralnih ugovora, u sklopu međunarodnih organizacija, međunarodnih nastavnih projekata i projekata razmjene, pruža potporu studentima i nastavnicima u prijavama i ostvarivanju mobilnosti u sklopu programa akademske mobilnosti i mobilnosti istraživača, podupire istraživanja, rad na projektima i međunarodnu istraživačku suradnju te daje potporu pitanjima intelektualnoga vlasništva i transfera tehnologije.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.