ICA-CoP Bio-Edu organizira radionicu pod nazivom: Cjeloživotno učenje za stručnjake u bioekonomiji

30. i 31. svibnja 2024., s ciljem povezivanja korporativnog svijeta i sveučilišta/fakulteta prirodnih znanosti, kako bi se poboljšalo pružanje cjeloživotnog obrazovanja za stručnjake u bioekonomiji.

Korporativni svijet bioekonomije razvija se brže nego ikada. S razvojem biogospodarstva, posebice bioekonomije, potrebni su novi stručnjaci. Opisi poslova se mijenjaju, stare uloge postaju nevažne, a potrebne su nove vještine. Stručna radna snaga u području biogospodarstva mora razvijati nove kompetencije. Pružanje cjeloživotnog obrazovanja trebalo bi biti sastavni dio svakog radnog mjesta.

Cjeloživotno obrazovanje nudi nove mogućnosti sveučilištima i fakultetima prirodnih znanosti da zadovolje ovu potražnju i da se proaktivno uključe u edukacije zajedno s velikim tvrtkama i malim i srednjim poduzećima (SME).

Ova se radionica nadovezuje na početnu raspravu na prošlogodišnjoj radionici: Sveučilišta prirodnih znanosti u potpori usavršavanja zaposlenika u industriji za bioekonomiju kroz cjeloživotno obrazovanje: https://www.ica-europe.info/events/2023-ica-cop-bio-edu-workshop

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet može predložiti studiju slučaja o perspektivi i angažmanu našeg Fakulteta u cjeloživotnom učenju!

ICA-CoP Bio-Edu traži primjere različitih modela cjeloživotnog učenja – kako bi se procijenili prednosti i nedostatci različitih pristupa: namjenski tečajevi za stručnjake, stručnjaci uključeni u odabrane dijelove studijskih programa, MOOCS i drugi online tečajevi.

Radionica će pokušati odgovoriti na slijedeća pitanja:

  • Kako sveučilišta ostvaruju svoj program cjeloživotnog učenja?
  • Koje odluke donose?
  • Što su odlučili ne učiniti?
  • Kako organiziraju pružanje cjeloživotnog učenja unutar sveučilišta?
  • Kako obrazovna tehnologija podupire razvoj cjeloživotnog učenja?

Detaljan program biti će dostupan uskoro.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.