Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš"

U okviru projekta "Čitaj što jedeš", koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja i čiji je nositelj Prehrambeno-tehnološka škola Zagreb (https://prehrambeno-tehnoloska-skola.hr/blog-post/citaj-sto-jedes/), u utorak, 26.3.2024., ugostili smo učenike i nastavnike te škole u Laboratoriju za senzorske analize poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Voditelj laboratorija, izv. prof. dr. sc. Ivica Kos, ukratko je predstavio sam laboratorij, projekt pod čijim je okriljem osnovan te osnovne djelatnosti koje se u njemu obavljaju.

Izv. prof. dr. sc. Jana Šic Žlabur vodila je radionicu senzorskog ocjenjivanja voćnog soka, tijekom koje je istaknula značaj edukacije potrošača i pažljivog čitanja deklaracija na proizvodima. Radionica je također obuhvatila kratko predstavljanje Agronomskog fakulteta, njegovih studijskih programa, pokušališta, praktikuma te drugih specifičnosti i zanimljivosti iz područja poljoprivrednih znanosti.

Sudjelovalo je ukupno 17 učenika aktivno uključenih u projekt "Čitaj što jedeš", a dojmove s radionice možete pogledati u galeriji slika.

Fotogalerija

Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš" Posjet učenika iz Prehrambeno-tehnološke škole u okviru projekta "Čitaj što jedeš"

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.