Radionica standardi zanimanja i zelene vještine

U srijedu 10. travnja 2024. godine je održana radionica o standardima zanimanja za nastavnike Fakulteta u organizaciji Centra za CŽO AF i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada i Matej Petranović, viši stručni savjetnik informirali su nastavnike Fakulteta o koracima u izradi standarda zanimanja (ESCO i HKO) te o kriterijima u izradi skupova kompetencija (SKOMP) s ciljem objedinjavanja većeg broja studijskih programa u jedan koji će omogućiti studentu veću širinu u izboru poslova na tržištu rada. Pozvali su nastavnike Agronomskog fakultetu na izradu prijedoga standarda zanimanja iz područja zelenih vještina u svrhu definiranja projekata financiranja za koje je Ministarstvo rada dobilo sredstva i planira objaviti natječaje, kao i na izradu neformalnih programa obrazovanja odraslih.

Veliko hvala predavačima na korisnim informacijama i ugodnoj atmosferi te svim nastavnicima koji su sudjelovali na ovoj radionici.

 Radionica: Standardi zanimanja i zelene vještine

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.