Natječaj ERASMUS+ stručna praksa :: ak. god. 2024./25. (1. krug)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2024./25. (1. krug).

Cjelokupan tekst Natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/1-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202425/ 

Prvi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 16.9.2024. do 1.8.2025
Svi studenti koji se prijavljuju na natječaj Erasmus+ stručna praksa 2024./25. (1. krug) trebaju dostaviti dokumentaciju barem 3 dana prije rokova propisanih u tablici ispod, kako bi djelatnici Fakulteta stigli odraditi prijavnu dokumentaciju.

Krajnji rok za dostavu dokumentacije: 18.9.2024.

Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti sveučilišnog ili stručnog studija Sveučilišta u Zagrebu, na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini. Minimalno trajanje stručne prakse u sklopu programa Erasmus+ je 2 mjeseca do najviše 12 mjeseci.

Financijska potpora iznosi 650 do 700 € mjesečno, ovisno o zemlji u koju student odlazi, a financira se cjelokupno razdoblje odobrene mobilnosti. Za studente s manje mogućnosti dodjeljuje se dodatna financijska potpora. Princip dodjele financijske potpore je prema redoslijedu zaprimanja prijava („first come first served“).

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, kao i na visokim učilištima koja imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education). Prihvatna institucija se mora nalaziti u jednoj od programskih zemalja (države članice EU i treće zemlje pridružene programu: Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska). U sklopu ovoga natječaja mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj niti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Student sam ili u dogovoru s voditeljem studija/mentorom pronalazi ustanovu/tvrtku na kojoj će obavljati stručnu praksu.

Vrste mobilnosti stručne prakse:

  • fizička mobilnost (student odlazi kod poslodavca i obavlja praksu u stranoj ciljnoj zemlji) – financira se u cijelosti, student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu
  • kombinirana/blended mobilnost - kombinacija fizičke i virtualne mobilnosti, od čega fizička mobilnost u stranoj ciljnoj zemlji mora trajati minimalno 60 dana; student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu samo za razdoblje fizičke mobilnosti u stranoj ciljnoj zemlji; obavljanje stručne prakse online iz Republike Hrvatske se ne financira

Stručnu praksu je moguće započeti najranije 16.9.2024., a najkasnije 1.8.2025., uz napomenu da je neophodna pravovremena dostava potpune natječajne dokumentacije, ovisno o planiranom datumu polaska – vidjeti Tablicu ispod.

Mobilnost se mora završiti najkasnije s 30.9.2025.

Datum dostave prijavne dokumentacije

Planirana objava parcijalnih rezultata

Najraniji mogući polazak na mobilnost

Najkasniji mogući polazak na mobilnost

do 14.6.2024. do 15.7.2024. najranije 16.9.2024.

1.8.2025.

15.6.-20.7.2024. do 2.9.2024. najranije 14.10.2024.
21.07.-18.9.2024. do 18.10.2024. najranije 02.12.2024.

 

Dodatne informacije i predaja prijava: postupak prijave je predviđen isključivo elektroničkim putem. Student dostavlja potrebnu prijavnu dokumentaciju Uredu za međunarodne odnose Agronomskog fakulteta na adresu umo@agr.hr. Popis dokumenata nalazi se u tekstu natječaja, na stranici 10. Dokumente koje treba potpisati ECTS koordinator dostavljaju se na umo@agr.hr

Ured za međunarodne odnose - UMO (u zamjenu ECTS koordinatora)! (umo@agr.hr, 01 239 3611, V paviljon, 3. kat).

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.