Završena je i treća stručna praksa studentica s Assam Agricultural University, Jorhat, Indija

Na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu stručnu praksu je odradilo osam studentica s Assam Agricultural University, Jorhat, Indija. Studentice su provele šest tjedana na Fakultetu, pod mentorstvom prof. dr. sc. Gabrijela Ondrašeka (Zavod za melioracije) i izv. prof. dr. sc. Gorana Kiša (Zavod za hranidbu životinja).

Razmjena Indijskih studenata financirana je od strane Indijskog startupa Edupacked. Edupacked je platforma za najuspješnije studente prijediplomske, diplomske i poslijediplomske razine studija s indijskih institucija koja pruža mogućnost istraživačkog rada diljem svijeta u obliku inozemne prakse.

2022. godine su studenti s Assam University prvi puta proveli stručnu praksu na našem Fakultetu te je tada i potpisan memorandum o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta i dvije nevladine organizacije iz Assama, Indija: Edupacked za stručnu praksu studenata i North East Renewable Energy Research Lab, NERERL za istraživanja i inovacije. Oba memoranduma potpisao je osobno osnivač i direktor, gospodin Er. Prakash Singh i dekan Agronomskog fakulteta, prof. dr. sc. Ivica Kisić. Na temelju potpisanih ugovora održan je 2023. International Summit on Renewable Energy (INSORE2023) te su naši članovi Uprave i nastavnici posjetili Indiju. Svake su godine novi studenti zainteresirani za dolazak na naš Fakultet, a oni najbolji i dobiju tu priliku.

24. lipnja 2024., zadnjeg dana njihove prakse, studentice su održale prezentaciju o svojim dojmovima u Hrvatskoj i na našem Fakultetu. Prezentirale su svoj rad na stručnoj praksi, svoj doživljaj Zagreba i Hrvatske i svoje planove za budućnost. 

Ovaj program svake godine dodatno ojačava suradnju između Assam Agricultural University i Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.