5. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
Pozivamo Vas na 5. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane pod nazivom “Sigurna hrana, danas i sutra“, koji će se održati od
6. do 9. studenog 2024. godine u Poreču, u Hotelu Parentium.
Budući je Agronomski fakultet suorganizator ovoga Kongresa željeli bismo vas potaknuti na slanje radova za posterska ili usmena izlaganja.
Kongresne teme su:
- Kemijski kontaminanti hrane i analitičke mogućnosti njihovog dokazivanja
- Kvaliteta hrane, otkrivanje patvorina i inovacije u prehrambenoj tehnologiji
- Mikrobiološki izazovi u proizvodnji hrane i hrane za životinje
- Prehrambeni aditivi, nutrijenti, vitamini i dodaci prehrani
- Sigurnost materijala i predmeta koji dolaze u kontakt s hranom
Svi sažeci radova će biti tiskani u časopisu Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, a cjeloviti radovi se mogu slati u prateće časopise Monitoring and Chemical Analysis of Food Contaminants /Processes, Journal of Central European Agriculture, Journal of Applied Health Sciences
Na Kongresu će se raspravljati o novim kontaminantima u hrani, poput pirolizidinskih alkaloida te perfloroalkilnih i polifloralkilnih tvari (PFAS – spojevi). Također će biti aktualizirane teme zbrinjavanja hrane, smanjenja otpada od hrane i otvaranja banke hrane, ali i važnosti kontrole predmeta i materijala koji dolaze u kontakt s hranom. Bit će riječi i o sigurnosti hrane animalnog podrijetla, s naglaskom na mikrobiološka onečišćenja i izazove u sprečavanju njihovog nastanaka i širenja.
Kongres je namijenjen svim proizvođačima hrane, distributerima te stručnim i znanstvenim institucijama koje se bave analizama i procjenama rizika hrane, kao i svim dionicima lanca sigurnosti hrane „od polja do stola“.
Rok za slanje sažetka je 1.10.2024.
Više na: https://foodsq2024.eu/o-kongresu/