Stručni skup „Divljač u suvremenoj prehrani”
Dana 10.10.2024. u Velikoj vijećnici Agronomskog fakulteta održan je stručni skup “Divljač u suvremenoj prehrani.”
Skup su organizirali doc. dr. sc. Marina Tomić Maksan (Zavod za marketing i inovacije u agrobiznisu) i prof. dr. sc. Nikica Šprem (Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju). Na skupu su se usmeno prezentirali rezultati istraživanja ponašanja hrvatskih potrošača u konzumaciji mesa divljači (Marina Tomić Maksan), uz dodatni naglasak na važnost lovstva (Branimir Stankić, Hrvatski lovački savez), divljač koja nas okružuje (Nikica Šprem, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet), nutritivne vrijednosti mesa divljači (Nives Marušić Radovčić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet) te proizvodnost mesa divljači iz hrvatskih lovišta (Kristijan Tomljanović, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije).
Skupu su nazočili i predstavnici industrije, Dalibor Matišić iz tvrtke Histris govorio je o izazovima u tehnologiji prerade mesa divljači, a sudionici skupa imali su prilike kušati suhomesnate delicije od mesa divljači iz tvrtke Histris.
Za kraj skupa, renomirani mladi chef Matija Bogdan pripremio je i prezentirao moderna (u street food verziji ) jela od mesa divljači.