Entomološka grupa
zavod poljoprivrednu zoologiju

Prema odluci Fakultetskog vijeća Agronomskog fakulteta (klasa: 602-01/17-02/03, ur. broj: 251-71-01-17-4) od 9.5.2017. u popis izvannastavnih aktivnosti uključena je i entomološka grupa. Cilj rada ove grupe je omogućiti studentima stjecanje novih kompetencija koje nisu usvojili tijekom studija ili nadograditi postojeće kompetencije koje su definirane planom i programom preddiplomskog studija i diplomskog studija Fitomedicina.

Okvirni plan rada entomološke grupe uključuje procese uzgoja kukaca, održavanje entomoloških zbirki, skupljanje kukaca na terenu, izrada tematskih zbirki kukaca, „hotela“ za kukce, trajnih preparata za potrebe nastave i privjesaka s kukcima. Studenti koji se uključe u rad grupe sudjelovat će na promotivnim danima Agronomskog fakulteta (Dan otvorenih vrata, Dan očaranosti biljkama, Smotra Sveučilišta, Festival znanosti i dr.), a sudjelovat će i na provedbi znanstvenih projekata, u organizaciji znanstveno-stručnih skupova te pripremi i pisanju znanstveno-stručnih radova. Ova izvannastavna aktivnost namijenjena je studentima preddiplomskog studija Zaštita bilja, Agroekologija i Hortikultura te studentima diplomskog studija Fitomedicina i Ekološka poljoprivreda uz uvjet da su položili određene predmete koje su odslušali tijekom studija (Opća entomologija, Poljoprivredna entomologija i Osnove fitomedicine). Studenti koji se uključe u rad entomološke grupe obvezni su, prema dogovoru s nastavnicima i prema unaprijed određenom planu i dinamici rada, sudjelovati u svim aktivnostima na Zavodu za poljoprivrednu zoologiju ili na drugim lokacijama gdje se odvijaju istraživačke djelatnosti nastavnika.

Nakon završenih aktivnosti, u okviru entomološke grupe, studenti će steći sljedeće ključne kompetencije: razumijevanje tuđih ideja i usmene komunikacije, definiranje i ostvarivanje ciljeva učenja, pronalaženje, vrednovanje i procesuiranje novih informacija i znanja, sposobnost korištenja novog znanja u praksi i pretvaranje ideja u praksu, razvoj kreativnosti i inovativnosti te preuzimanje rizika radi postizanja kvalitete. Od ostalih stručnih kompetencija studenti će steći znanja izrade i održavanja entomoloških zbirki, lovki, mamca i trajnih preparata, naučit će parametre i procedure uzgoja kukaca te načine lovljenja i prikupljanja kukaca na terenu.

Završetkom studija studentima će se usvojene kompetencije, na hrvatskom i engleskom, upisati u Dopunsku ispravu o studiju koju će dobiti na promociji uz Diplomu o završetku studija. Vjerujemo kako će aktivni studenti unutar grupe stjecanjem i usvajanjem novih kompetencija biti konkurentniji na tržištu rada, a što bi trebali prepoznati i poslodavci prilikom zapošljavanja novih mladih stručnjaka na području zaštite bilja.

Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa Entomološka grupa

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.