Nastavna, znanstvena i stručna djelatnost
zavod za ishranu bilja

Nastavna djelatnost zavoda

Nastava na Zavodu za ishranu bilja oduvijek obuhvaća predavanja, seminare, terensku nastavu i laboratorijske vježbe, što omogućava studentima razvijanje kritičkog mišljenja te upoznavanje i primjenu najsuvremenijih analitičkih metoda za određivanje kemijskih svojstava i biljno-hranidbenog kapaciteta tla te analizu biljnog materijala i fizioloških procesa u biljci. Danas se nastava odvija na svim studijskim programima uključujući preddiplomske, diplomske i poslijediplomske doktorske studije iz područja ishrane bilja u hortikulturi, krajobraznoj arhitekturi, zaštićenim prostorima, te fiziologije bilja, ekofiziologije i rizosferne ekologije, kao i upotrebu otpadnih materijala u poljoprivredi.

Znanstvena djelatnost zavoda

Zavod provodi brojne poljske i vegetacijske pokuse u području konvencionalne, integrirane i ekološke poljoprivredne proizvodnje o utjecaju gnojidbe na prinos, kvalitetu prinosa te nutritivnu vrijednost hrane čiji se rezultati prezentiraju na znanstvenim i stručnim skupovima. Zavod ima i veliku znanstveno-stručnu aktivnost na području kontrole plodnosti tla.

Stručna djelatnost zavoda

Analitički laboratorij Zavoda za ishranu bilja (ALIB) akreditiran je za analizu mineralnih gnojiva i tla od strane Hrvatske akreditacijske agencije (HAA), a uz tlo i gnojiva analizira još i biljni materijal, supstrate, poboljšivače tla, hranive otopine, digestate i druge otpadne materijale. Zavod ulaže značajan napor i materijalna sredstva na edukaciju, opremanje i uvođenje novih znanstvenih metoda i nove opreme.

Popis laboratorijskih analiza iz usluge

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.