Sustav
Upravljanja kvalitetom

Što je kvaliteta

Upravljanje kvalitetom je skup radnji upravljanja koji određuje politiku kvalitete, ciljeve i odgovornost organizacije. U okviru sustava kvalitete te radnje ostvaruju se pomoću planiranja, praćenja, osiguranja i poboljšanja kvalitete. Upravljanje kvalitetom je strateška odluka za organizaciju koja može pomoći u poboljšanju sveukupne uspješnosti i osigurava dobru osnovu za inicijative održivog razvoja.
Upravljanje kvalitetom temelji se na procesnom pristupu koji se sastoji od dokumentiranja procesa, postizanja poboljšanja i primjene poboljšanih procesa. Jedan od osnovnih zahtjeva izgradnje sustava za upravljanje kvalitetom je da osnovni procesi vezani uz kvalitetu budu ugrađeni u svaki poslovni proces. Kako bi se uspješno upravljalo kvalitetom važna je uključenost svih zaposlenika.

Svrha upravljanja kvalitetom

Svrha upravljanja kvalitetom je uspostaviti i primijeniti takav sustav kojim se osigurava primjerena kvaliteta, postižu neprekidna poboljšanja u svim njegovim dijelovima i teži ostvarenju kulture izvrsnosti. Naglasak je na procesnom pristupu koji uključuje sustavno definiranje i upravljanje procesima i njihovim međudjelovanjima kako bi se postigli predviđeni rezultati u skladu s Politikom kvalitete i strateškim usmjerenjem Fakulteta.

Procesni pristup objedinjuje ciklus „planirati-provesti-provjeriti-djelovati“ (Plan-Do-Check-Act) i pristup utemeljen na rizicima. Organizaciji omogućuje planiranje procesa i njihova međudjelovanja. Pristup utemeljen na rizicima omogućuje organizaciji da odredi čimbenike koji bi mogli uzrokovati da njezini procesi i sustav upravljanja kvalitetom odstupe od planiranih rezultata, da uspostavi preventivne postupke nadzora radi smanjenja negativnih učinaka i da najbolje iskoristi prilike čim se one ukažu.

Načela u izgradnji sustava kvalitete:

  • Usmjerenost na korisnika
  • Proaktivan pristup Uprave
  • Uključenost zaposlenika
  • Procesni pristup
  • Sustavan pristup upravljanja
  • Kontinuirano poboljšanje
  • Uzajamni korisni odnosi s dobavljačima
  • Pristup utemeljen na rizicima

Odbor za mandatno razdoblje u akademskim godinama 2021./2022. – 2022./2023. – 2023./2024.

prof. dr. sc. Ramona Franić, koordinatorica za kvalitetu, predsjednica ramonaf ( at ) agr.hr +385 1 239 3757
izv. prof. dr. sc. Kristina Kljak, prodekanica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju  kkljak ( at ) agr.hr +385 1 239 4022
prof. dr. sc. Sandra Voća, prodekanica za nastavu i studijske programe svoca ( at ) agr.hr +385 1 239 3843
prof. dr. sc. Neven Antunac antunac ( at ) agr.hr +385 1 239 3847
Marija Biondić Pavlić, mag. educ. soc. / phil., stalni predstavnik uprave za kvalitetu mbiondic ( at ) agr.hr +385 1 239 3697
Aleksandra Gečević, mag. educ. soc., stalni predstavnik uprave za kvalitetu agecevic ( at ) agr.hr +385 1 239 3696
Lovorka Kovačić, prof., voditeljica Studentske referade lkovacic ( at ) agr.hr +385 1 239 4094
prof. dr. sc. Marija Romić mromic (at ) agr.hr +385 1 239 4014
Martina Šipek Penić, mag. ing. agr., voditeljica Ureda za međunarodne odnose msipek ( at ) agr.hr +385 1 239 3891
izv. prof. dr. sc. Ivan Vnučec ivnucec ( at ) agr.hr +385 1 239 4036
Alin Žingerlin, dipl. iur., tajnica Fakulteta azingerlin ( at ) agr.hr +385 1 239 3778
Romeo Kormanić, predstavnik studenata    
mr. sc. Tatjana Međimurec,
vanjski član, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva
tatjana.medimurec (at) mps.hr  

Dokumenti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.