CEEPUS stipendije :: produžen natječaj

CEEPUS stipendije za ljetni semestar ak. god. 2020./2021.

Obzirom da većina zemalja nije utrošila kvote koje postoje na nacionalnom nivou, natječaj je produljen do daljnjeg u gotovo svim državama koje sudjeluju u CEEPUS-u. Studenti diplomskog i poslijediplomskog studija Agronomskog fakulteta mogu se prijaviti za stipendije u okviru mreža sveučilišta CEEPUS programa.

Natječaj CEEPUS ljetni semestar 2020./2021.

Dodatne informacije:

Uvođenje isplata dijela stipendije za odlazne mobilnosti u Češkoj i Poljskoj

Češka i Poljska uvele su nove procedure u provedbu CEEPUS-a koje se tiču isplate djelomičnih stipendija za dolazne mobilnosti u te zemlje koje se odvijaju putem učenja i podučavanja na daljinu:

  • Poljska isplaćuje 50 % uobičajene stipendije za virtualne mobilnosti
  • Češka isplaćuje 40 % uobičajene stipendije za virtualne mobilnosti, te 60% stipendije za hibridne mobilnosti (kombinaciju virtualnih i klasičnih mobilnosti)

Nacionalni ureda za CEEPUS u Mađarskoj produljio rok za natječaj za dolazne mobilnosti u ljetnom semestru do 31.5.2021.

Na nacionalnom nivou u Mađarskoj ne postoji zabrana dolaznih mobilnosti no pojedine ustanove su na institucionalnom nivou uvele određene restrikcije, stoga ako razmatrate mobilnost prema Mađarskoj unatoč cjelokupnoj situaciji, prvi korak je da stupite u kontakt s ustanovom primateljicom i provjeriti konkretne mogućnosti koje ustanova nudi.

Nastava na gotovo svim mađarskim ustanovama organizirana je online, a Nacionalni ured za CEEPUS u Mađarskoj u ovom trenutku omogućuje da se u virtualnom obliku ostvare isključivo semestralne studentske mobilnosti. Studenti koji otputuju u Mađarsku te prate online nastavu ostvaruju pravo na stipendiju i to je zapravo jedina kategorija i jedina vrsta mobilnosti koja se može realizirati.

CEEPUS

AMPEU
AMPEU - CEEPUS (mobilnost.hr)

Ured za međunarodne odnose, e-mail: umo@agr.hr, telefon: 01 239 3611

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.