COVID 19 - Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih

Akademska godina bila je iznimno zahtjevna i stresna zbog epidemiološke situacije, ali i potresa u Zagrebu. Studenti su se morali vrlo brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, usvojiti nove oblike održavanja nastave, ograničene resurse, a mnogi su se morali suočiti i s neizvjesnošću oko daljnjega studiranja. Sve je ovo utjecalo na mentalno zdravlje studenata te je Grad Zagreb 5. svibnja 2020. osnovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba. U svoj program Povjerenstvo je uključilo i poseban dio namijenjen studentskoj populaciji.

Sveučilište u Zagrebu podržava ove aktivnosti na dobrobit studenata. Povjerenstvo je izradilo materijale namijenjene studentima. U njima se nalaze i kontakti ustanova kojima se studenti u slučaju potrebe mogu izravno obratiti.

U ime prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić i voditeljice Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu dr. Jesenke Jeličić objavljujemo materijale namijenjene studentima:

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.