Drage studentice i studenti,


prenosimo vam video Zagrebačkog psihološkog društva o tome što je trauma.


Prethodna godina nije bila laka, a i ova počinje s novim intenzivnim događajima. Važno nam je da znate kako je normalno da vam u ovom periodu bude teško, ali i da znate kako mi ljudi imamo kapaciteta za oporavak od traumatskih događaja.


Osjećaji nesigurnosti, tuge, ljutnje, kontinuirano provjeravanje, osjetljivost na vibracije i zvukove, umor i nesanica, sve su to uobičajene reakcije koje, iako neugodne, s vremenom počinju biti manje intenzivne, a naš osjećaj sigurnosti i kontrole polako se ponovno gradi.


U radu našeg Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje sudjeluje i psihologinja, doc. dr. sc. Marina Štambuk, kojoj se možete obratiti ukoliko osjetite potrebu za podrškom i razgovorom.

Slobodno joj se javite direktno na mail mstambuk (at) agr.hr.

 

Što je trauma?

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.