SAFE-ORGfood :: FAZ partner u projektu

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (FAZ) je partner u projektu naslova „Transnational Quality Education for Organic Food Safety (SAFE-ORGfood)“ kojeg u sklopu  programa Erasmus+, Strateško partnerstvo, koordinira Warsaw University of Life Sciences (WULS), Poljska.

Projekt provodi konzorcij od pet partnera, u kojem su osim koordinatora i Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, još i Eesti Maaulikool - Estonian University of Life Sciences (Estonija),  Fachhochschule Munster - University of Applied Sciences (Njemačka), Universita Degli Studi Della Tuscia (Italija).

SAFE-ORGfood projekt podržava suradnju u razvoju, primjeni i širokoj distribuciji inovativnih, sveobuhvatnih nastavnih materijala o sigurnosti hrane u organskoj proizvodnji između pet europskih sveučilišta. Uporaba inovativnih metoda podučavanja u SAFE-ORGfood projektu odnosi se na predmete koji pokrivaju različite aspekte sigurnosti ekološki proizvedene i procesuirane  hrane što će za posljedicu imati poboljšanje kvalitete i učinkovitosti sveučilišne nastave iz ciljanih predmeta te povećanje kompetencija i inovacija sveučilišnih nastavnika. Rezultati SAFE-ORGfood projekta također će povećati sveukupnu svijest sveučilišnih nastavnika o važnosti uključivanja aspekata sigurnosti organske hrane u njihova svakodnevna predavanja.

Projekt je započeo dubinskom analizom znanja o sigurnosti hrane među ekološkim proizvođačima i prerađivačima hrane, nakon čega će uslijediti razvoj nastavnih materijala poput priručnika s teorijskom pozadinom o sigurnosti hrane u organskoj proizvodnji kao i priručnika s praktičnim rješenjima o sigurnosti ekološki proizvedene i procesuirane hrane, materijala za e-učenje i videa koji će biti dostupni na mrežnim stranicama. Navedeni materijal bit će primijenjen u svakodnevnim nastavnim aktivnostima na sveučilištima koja sudjeluju u projektu, ali i dostupan široj zainteresiranoj zajednici. Rezultati i aktivnosti tijekom provedbe projekta podići će kompetencije sveučilišta u EU u području sigurne organske proizvodnje, a također odgovoriti na društvene potrebe i ekspanziju europskog tržišta organske hrane.

Mrežna stranica projekta:  http://safe-orgfood.eu/

Partnerske institucije:

WULS-coordinator:
Assist. Prof. Joanna Trafialek, Ph.D. (Project Coordinator)
joanna_trafialek ( at ) sggw.edu.pl

UNIZG-FAZ coordinator:
Assoc. Prof. Mirna Mrkonjić Fuka, Ph.D.
mfuka ( at ) agr.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.