Natječaj ERASMUS+ :: stručna praksa: ak. god. 2021./22. (1. krug)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmus+ programa KA131 u akademskoj godini 2021./22. (1. krug).

Prvi krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 1. listopada 2021.- 1. ožujka 2022. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2022.

Cjelokupan tekst Natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu: www.unizg.hr

Objava natječaja

Cjelokupan tekst natječaja

Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti sveučilišnog ili stručnog studija Sveučilišta u Zagrebu, na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini. Minimalno trajanje stručne prakse u sklopu programa Erasmus+ je 2 mjeseca do najviše 12 mjeseci za svaku razinu studija (kalendarski izračun).

Financijska potpora iznosi 650 do 700 € mjesečno, ovisno o zemlji u koju student odlazi, a financira se cjelokupno razdoblje odobrene mobilnosti. Financijska potpora koju student može primiti iz Erasmus+ sredstava je dodatak za troškove života koje bi student imao i tijekom studija na matičnom sveučilištu te stoga pokriva samo dio životnih troškova. Studenti su dužni informirati se o troškovima života u stranoj zemlji prije prijave na Natječaj. Za studente s invaliditetom i drugim posebnim potrebama dodjeljuje se dodatna financijska potpora. Princip dodjele financijske potpore je prema redoslijedu zaprimanja prijava („first come first served“).

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, kao i na visokim učilištima koja imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education). Prihvatna institucija se mora nalaziti u jednoj od programskih zemalja, a to su države članice EU-a te Sjeverna Makedonija, Srbija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Turska. Mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj niti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Student sam ili u dogovoru s voditeljem studija/mentorom pronalazi ustanovu/tvrtku na kojoj će obavljati stručnu praksu.

Vrste mobilnosti stručne prakse:

  • Fizička mobilnost na stranoj instituciji. Financira se cjelokupni period mobilnosti.
  • Kombinirana (blended) mobilnost se sastoji od 2 vrste mobilnosti: razdoblja fizičke mobilnosti na stranoj ustanovi (minimalno 60 dana) i razdoblja virtualne (online) mobilnosti na stranoj ustanovi ili kod kuće. Neovisno o tome odvija li se virtualni dio mobilnosti na početku, u sredini ili na kraju prakse, financira se samo fizički dio mobilnosti prema pravilima programa.

Rokovi za prijavu i datum početka mobilnosti:

Stručnu praksu je moguće započeti najranije 01.10.2021., te najkasnije 01.03.2022. (uz napomenu da je neophodna pravovremena dostava potpune natječajne dokumentacije, ovisno o planiranom datumu polaska – vidjeti Tablicu), a ista se mora završiti najkasnije s 30.09.2022.

Datum dostave prijavne dokumentacije Rok - planirana objava parcijalnih rezultata Najraniji mogući polazak na mobilnost
do 20.07.2021. do 01.09.2021. najranije 01.10.2021.
do 31.08.2021. do 30.09.2021. najranije 01.11.2021.
do 30.09.2021. do 31.10.2021. najranije 01.12.2021.
 Najkasniji mogući polazak na mobilnost je 01.03.2022.

Dodatne informacije te predaja prijava:

Postupak prijave je predviđen isključivo elektroničkim putem. Student ispunjava online prijavu zaključno do 30.09.2021. u 12.00 sati (podne). Student dostavlja potrebnu prijavnu dokumentaciju Uredu za međunarodne odnose Agronomskog fakulteta na adresu umo@agr.hr. Popis dokumenata nalazi se u tekstu natječaja, str. 9. Dokumenti koje treba potpisati ECTS koordinator i koje je potrebno ovjeriti pečatom fakulteta također se dostavljaju na umo@agr.hr. UMO provodi daljnji proces prijave studenta na Sveučilištu.

Kontakt: Ured za međunarodne odnose - UMO (u zamjenu ECTS koordinatora)! (umo@agr.hr, 01 239 3611, V paviljon, 3. kat, soba 78).

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.