Dodjeljena bespovratna sredstava za obnovu infrastrukture oštećene potresom

Dana 07. srpnja 2021. godine U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za obnovu infrastrukture visokoškolskih i znanstvenih ustanova pogođenih potresom.

Ugovor u visini 69.248.807 kuna dekanu prof.dr.sc. Zoranu Grgiću dodijelio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Sredstva su dobivena u sklopu javnog Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava "Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom", a koristiti će se za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje ili cjelovite obnove koja podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.