Novi diplomski sveučilišni studijski program „Mediteranska poljoprivreda“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je Potvrdu o ustroju i izvedbi novog zajedničkog diplomskog sveučilišnog studijskog programa „Mediteranska poljoprivreda“ čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu, a izvođač Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

Studijski program započet će s izvođenjem akademske godine 2021./2022. Studij je organiziran s dva usmjerenja: Vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo te Povrćarstvo, aromatično, ljekovito i ukrasno bilje.  Upisna kvota je 20 studenata, po 10 na svakom usmjerenju, a izvodit će se na dvije lokacije: Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu  i Sveučilištu u Zadru.

Provodi se tijekom dvije godine u ukupnom obimu od 120 ECTS i dijeli se na šest trimestara.
Diplomski studijski program mogu upisati kandidati koji su prethodno stekli akademsku titulu prvostupnika ili ekvivalent u području poljoprivrede, šumarstva, ekologije i drugih srodnih područja, s najmanje 180 ECTS. Za upis studijskog programa kandidati će biti ocijenjeni prema uspjehu na prethodno završenom studiju.

Po završetku studija stječe se akademski naziv Magistar inženjer/magistra inženjerka mediteranske poljoprivrede (mag.ing.agr.). Nakon završenog sveučilišnog diplomskog studija "Mediteranska poljoprivreda", studenti mogu nastaviti obrazovanje na poslijediplomskom doktorskom studiju ili poslijediplomskom specijalističkom studiju, a sukladno zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj.

Kako u Hrvatskoj do sada nije bilo namjenskog studija koji bi od početka do završetka osnovnog sveučilišnog obrazovanja u potpunosti pokrivao mediteransku poljoprivredu potreba tržišta rada za stručnjacima iz ovog područja neupitna je, kao i atraktivnost studijskog programa.

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.