dr. sc. Šimun Zamberlin

Stručni savjetnik
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za mljekarstvo
Lokacija ureda: Fakultetsko dobro 6/2
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3904
Email: szamberlin ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Akademske kvalifikacije
- - 2013: Doktor biotehničkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet - - 1999: Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije
Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, smjer: biokemijsko inženjerstvo
Radno iskustvo
- 2002 - : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
Znanstveni interesi
- Fermentacija mlijeka
- Mikrobiologija u mljekarstvu
- Analitika mlijeka i mliječnih proizvoda
Projekti
znanstveni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Potencijal mikroinkapsulacije u proizvodnji sireva | Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. | 20.12.2019. - 20.12.2022. | koordinator |
sveučilišna potpora
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Optimizacija temperature toplinske obrade mlijeka za proizvodnju ovčjeg jogurta | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2017. - 31.12.2017. | koordinator |
Koagulacijska svojstva kozjeg mlijeka ovisno o koncentraciji uree | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2015. - 31.12.2015. | koordinator |
Publikacije
- Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun
Psychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (Eds.).
Amsterdam, Netherlands: Elsevier, Academic Press, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X. - Džidić, Alen; Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Šalamon, Dragica
Review on the advances in dairy milk chemistry // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 3; 497-509 doi:10.5513/jcea01/22.3.3202 - Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka
The effect of non-standard heat treatment of sheep’s milk on physico-chemical properties, sensory characteristics, and the bacterial viability of classical and probiotic yogurt // Food chemistry, 225 (2017), 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2017.01.001 - Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav
Psychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95. - Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka
Mineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 - Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, Dubravka
Probiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33
Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/340336
Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=qB8rmHgAAAAJ&hl=en&oi=ao
Ostale znanstvene i stručne aktivnosti
- 2012 - : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mljekarstvo
Voditelj kvalitete Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode