dr. sc. Šimun Zamberlin

dr. sc. Šimun Zamberlin

Stručni savjetnik
Odsjek za animalne znanosti
Zavod za mljekarstvo
Lokacija ureda: Fakultetsko dobro 6/2
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3904
Email: szamberlin ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • - 2013: Doktor biotehničkih znanosti
    Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
  • - 1999: Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije
    Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, smjer: biokemijsko inženjerstvo

Radno iskustvo

  • 2002 - : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet

Znanstveni interesi

  • Fermentacija mlijeka
  • Mikrobiologija u mljekarstvu
  • Analitika mlijeka i mliječnih proizvoda

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Potencijal mikroinkapsulacije u proizvodnji sireva Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. 20.12.2019. - 20.12.2022. koordinator

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Optimizacija temperature toplinske obrade mlijeka za proizvodnju ovčjeg jogurta Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Koagulacijska svojstva kozjeg mlijeka ovisno o koncentraciji uree Sveučilište u Zagrebu 01.01.2015. - 31.12.2015. koordinator

Publikacije

  • Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun
    Psychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (Eds.).
    Amsterdam, Netherlands: Elsevier, Academic Press, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X.
  • Džidić, Alen; Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Šalamon, Dragica
    Review on the advances in dairy milk chemistry // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 3; 497-509 doi:10.5513/jcea01/22.3.3202
  • Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka
    The effect of non-standard heat treatment of sheep’s milk on physico-chemical properties, sensory characteristics, and the bacterial viability of classical and probiotic yogurt // Food chemistry, 225 (2017), 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2017.01.001
  • Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav
    Psychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95.
  • Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka
    Mineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125
  • Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, Dubravka
    Probiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/340336

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=qB8rmHgAAAAJ&hl=en&oi=ao

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2012 - : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mljekarstvo
    Voditelj kvalitete Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.