prof. dr. sc. Nadica Dobričević

prof. dr. sc. Nadica Dobričević

Redoviti profesor
Odsjek za poljoprivrednu tehniku i tehnologiju
Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport
Lokacija ureda: 1st pavillion, 1st floor, office no 010
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3997
Email: ndobricevic ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: croatian, english, russian
Termin konzultacija: wednesday,10 to12 a.m.

Akademske kvalifikacije

  • 1990 - 1996: Doktorski rad
    Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Utjecaj konvekcijskog postupka sušenja na kakvoću kriški jabuka Idared i Božićnica
  • 1982 - 1985: Magistarski rad
    Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Ispitivanje vertikalnih miješalica za proizvodnju predsmjesa
  • 1978 - 1982: Diplomski rad
    Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Suvremena mehanizacija u berbi graha mahunara namijenjenog za industrijsku preradu

Radno iskustvo

  • 1983 - : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport
    2016. redovita profesorica
    2010.- 2016. izvanredna profesorica
    1999.-2010. docent;
    1988.-1999. asistent;

Nastava

Znanstveni interesi

  • Prerada i konzerviranje voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja
  • Obrada, dorada i skladištenje voća i povrća
  • Kvaliteta svježeg voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i prerađevina

Usavršavanja

  • 29.05.2014. - 29.05.2014.: HSM-informatika, Zagreb (stručno)
    „HSM dan za edukatore“
  • 08.03.2012. - 08.03.2012.: CROLAB, Zagreb (mješovito)
    „Eterična ulja“
  • 09.04.2009. - 09.04.2009.: CROLAB, Zagreb (stručno)
    „Zakonodavstvo o hrani i norme“
  • 17.04.2008. - 18.04.2008.: JRC-TrainMic, DZM, Zagreb (stručno)
    Principles and Applications of Metrology in Chemistry
  • 04.04.2008. - 04.04.2008.: HGK, Zagreb (stručno)
    Mikrobiološki standardi za hranu

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Nutritivna i funkcionalna vrijednost koprive (Urtica dioica L.) primjenom suvremenih hidroponskih tehnika uzgoja Hrvatska zaklada za znanost 15.01.2020. - 14.01.2024. koordinator
Identifikacija samooporavljivih procesa u biološkim materijalima MZOS 01.01.2007. - 31.12.2013. koordinator
Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća MZOS 01.01.2007. - 31.12.2013. koordinator

stručni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Poboljšanje kakvoće proizvoda od jabuka i kupina - proizvodnja soka i sirupa od jabuka i kupina te proizvodnja džema od kupina Suradnja s tijelima uprave 27.11.2012. - 15.12.2013. koordinator

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Bioaktivni spojevi češnjaka iz ekološkog i konvencionalnog uzgoja Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Antioksidacijski potencijal praha aronije Sveučilište u Zagrebu 01.01.2015. - 31.12.2015. koordinator
Dorada i prerada tržišno neprihvatljivog voća i povrća i njihova primjena u hrani životinja Sveučilište u Zagrebu 01.01.2014. - 31.12.2014. koordinator

Publikacije

  • Voća, S., Šic, Ž. J., Dobričević, N., Jakobek, L., Šeruga, M., Galić, A., Pliestić, S. (2014)
    Variation in the Bioactive Compound Content at Three Ripening Stages of Strawberry Fruit. Molecules, 19 , 7; 10370-10385.
  • Voća, S., Dragović-Uzelac, V., Družić, J., Dobričević, N., Šindrak, Z., Duralija, B., Pliestić, S. (2010)
    Changes In Antioxidative Components In Fruit Of Five Strawberry Cultivars During Three Harvest Times. Italian journal of food sciences. 22 , 4; 408-415.
  • Jakobek, L., Šeruga, M., Voća, S., Šindrak, Z., Dobričević, N. (2009)
    Flavonol and Phenolic Acid Composition of Sweet Cherries (cv. Lapins) Produced on Six Different Vegetative Rootstocks. Scientia Horticulturae. 123 , 1; 23-28.
  • Voća, S., Dobričević, N., Družić, J., Duralija, B., Skendrović B. M., Dermišek, D., Čmelik, Z. (2009)
    The change of fruit quality parameters in day-neutral strawberries cv. Diamante grown out of season. International Journal of Food Science and Nutrition. 60 , 3; 248-254.
  • Pliestić, S., Dobričević, N., Filipović, D., Gospodarić, Z. (2008) Influence of moisture content on physical and mechanical properties of almond (Prunus dulcis cv. Fra Giulio Grande). Transactions of the ASABE. 51 , 2; 653-659.
  • Voća, S., Dobričević, N., Dragović-Uzelac, V., Duralija, B., Družić, J., Čmelik, Z., Skendrović, B. M. (2008) Fruit Quality of New Early Ripening Strawberry Cultivars in Croatia. Food Technology and Biotechnology. 46 , 3; 292-298.

Bibliografija (CROSBI): http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=96692

Google Scholar: https://scholar.google.hr/ndobricevic@gmail.com

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2014 - 2017: HZN
    Predsjednica Tehničkog odbora HZN/TO34
  • 2012 - 2015: Agronomski fakultet
    Član Povjerenstva za predlaganje godišnjih nagrada, odlikovanja i sličnih javnih priznanja Agronomskog fakulteta u Zagrebu
  • 2009 - 2017: Agronomski fakultet
    Član Fakultetskog vijeća Agronomskog fakulteta u Zagrebu
  • 2009 - 2015: MRRFEU
    Član Tehničke komisije za pića MRRFEU
  • 2007 - 2017: HZN
    Član Hrvatskog zavoda za normizaciju TO34/ PO 2; PO 3 i PO17
  • 2002 - 2015: ISHS
    Član ISHS
  • 2001 - 2017: HGK
    Član Tehničke komisije za voće, povrće i prerađevine TK-04 HGK
  • 1986 - 1999: Agronomski fakultet
    Tehnički urednik zbornika radova s Međunarodnog i Hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko" (1986; 1996; 1998 i 1999. godine);
  • 1985 - 2008: Agronomski fakultet
    Član Organizacijskog i Znanstvenog odbora kongresa za posliježetvenu tehnologiju i biogoriva, Zagreb

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.