Paleookolišne značajke područja rijeke Krke u vrijeme poslijednjeg interglacijala

Naziv natječaja: Natječaj Javne ustanove "Nacionalni park Krka"

Izvor financiranja: Javna ustanova "Nacionalni park Krka"

Uloga AFZ: koordinator

Ukupna vrijednost: 87.500,00 HRK

Financirani iznos: 87.500,00 HRK

Početak provedbe: 26.02.2019.

Završetak provedbe: 26.02.2020.

Sažetak

Osnovni cilj projekta je rekonstruirati uvjete u okolišu na širem području rijeke Krke koji su vladali u vrijeme prirasta starije sedrene barijere (posljednji interglacijal), a čije ostatke nalazimo na području Roškog slapa. Ovi će nam rezultati omogućiti bolje razumijevanje regionalne klime, uvjeta u okolišu, te njihova utjecaja na percipitaciju sedre.
Terenska istraživanja uključivati će detaljnije uzorkovanje sedrenih sedimenata za daljnje laboratorijske analize. Sedimenti će biti mehanički obrađeni i pripremljeni za geokemijsku analizu, odnosno određivanje di80 i d13C, te elemenata u tragovima metodom masene spektrometrije (IRMS i ICP-MS).

Voditelji

izv. prof. dr. sc. Kristina Krklec
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Suradnici

dr. sc. David Domínguez-Villar
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.