Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća
Jezik: Hrvatski
Godina: 2022
Nakladnik/izdavač: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Urednik: Tajana Krička, Ana Matin, Mateja Grubor
Autor: Krička, Tajana; Matin, Ana; Grubor, Mateja
Mjesto izdavanja: Zagreb
Broj stranica: 323
ISBN: 978-953-8276-31-6
Sažetak
Po prvi puta na Agronomskom fakultetu nastao je udžbenik u suradnji sa studenticama studija Hortikultura smjera Ukrasno bilje i studija Poljoprivredna tehnika smjera Mehanizacija zajedno sa svojim profesoricama. Osim za nastavu ovaj udžbenik može biti koristan i studentima drugih studija, kao stručnjacima i proizvođačima cvijeća koji su zainteresirani za kvalitetu svojih proizvoda, kao i za njihovo korištenje u kružnome procesu proizvodnje za što kvalitetnije iskorištenje vlastitih proizvoda. Udžbenik je interdisciplinaran i obuhvaća poglavlja od proizvodnje cvijeća u svijetu, povijesti cvijeća, životnog ciklusa cvijeća, vlažnog zraka, vode, ventilacije (provjetravanja), konzerviranja cvijeća, hlađenja, vrsta skladišta, transporta cvijeća, cvijeća kao hrane, eteričnih ulja, parfema, zbrinjavanja ostatka cvjećarske proizvodnje do cvjetnog bontona.
Ključne riječi: cvijeće, sušenje, skladištenje, transport, životni ciklus cvijeća, cvijeće kao hrana, eterična ulja, parfemi, bioplin
Kako kupiti
Poslati zahtjev urednici i koautorici Ani Matin na e-mail: amatin@agr.hr