Ruralna geografija: procesi, odjeci i iskustva u ruralnom restrukturiranju

Jezik: Hrvatski
Godina: 2020
Naslov izvornika: Rural geography: processes, responses and experiences in rural restructuring
Nakladnik/izdavač: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Urednik: Nataša Bokan
Autor: Woods, Michael
Prevoditelj/i: Olgica Klepač, Nataša Bokan, Jelena Puđak, Olga Orlić, Ornella Mikuš, Marija Jurić, Lina Ille, Anja Hižak, Samantha Lujić
Mjesto izdavanja: Zagreb
Područje: ruralna geografija, ruralna sociologija
Broj stranica: 348
Cijena: 100.00 HRK;
ISBN: 978-953-8276-11-8

Sažetak

Ruralna geografija detaljno objašnjava ruralne promjene usredotočujući se na:
· procese ruralnog restrukturiranja: globalizaciju, promjene u poljoprivredi i ekonomiji, društvenu i demografsku rekompoziciju, okolišne promjene
· odjeke ruralnog restrukturiranja: reformu ruralnih politika, nove strategije za ruralni razvoj i upravljanje, komodifikaciju sela, inicijative za zaštitu okoliša i ruralne sukobe
· iskustva u ruralnom restrukturiranju: promjene životnog stila na selu, mlade i starije stanovnike u ruralnim društvima, teme zdravlja, stanovanja, kriminala, zaposlenosti, siromaštva i etniciteta.

Opis

Agronomski fakultet objavio je knjigu „Ruralna geografija“, autora Michaela Woodsa. Ovaj sada već klasični Sage-ov udžbenik dobio je svoje hrvatsko izdanje, koje ponosno predstavljamo studentima, nastavnicima i svima ostalima zainteresiranima za istraživanje ruralne ekonomije i ruralnih društava.
Ovaj udžbenik namijenjen je prvenstveno studenticama i studentima, a njegov interdisciplinarni pristup čini ga prikladnim za brojne znanstvene discipline i studijske programe.

Izvadak s omota knjige:

Knjiga je podijeljenja u pet cjelina i ukupno 22 poglavlja s brojnim potpoglavljima. Obiluje komparativnim primjerima te posebnim uokvirenim odjeljcima s definicijama ključnih pojmova i studijama slučaja upravo kako bi bila pristupačna studentima.

Knjiga je također prikladna i za početne i za napredne kolegije jer iznosi pregled osnovnih konceptualnih pristupa u području ruralnih studija i vodi studente prema daljnjem čitanju i mrežnim stranicama.
Ruralna geografija bit će nezaobilazna literatura na svim preddiplomskim i diplomskim studijima koji se bave ruralnim temama u geografiji i sociologiji.
Michael Woods viši je predavač na studiju socijalne geografije na Odsjeku za geografiju i geoznanosti, na Sveučilištu Aberystwyth u Walesu.

Ključne riječi: ruralno restrukturiranje, ruralni razvoj, ruralno upravljanje, ruralni okoliš, poljoprivreda, ruralna ekonomija, demografske promjene, ruralna politika

Podaci o izdanju

1. izdanje

  Kako kupiti

Ruralna geografija: procesi, odjeci i iskustva u ruralnom restrukturiranju

Kako kupiti

Knjigu možete kupiti uplatom putem internetskog bankarstva, a podići je možete osobno na Agronomskom fakultetu (Zavodu za agrarnu ekonomiku i ruralni razvoj, V. paviljon 1. kat, Nataša Bokan, nbokan@agr.hr) ili zatražiti slanje poštom.
Nakon uplate javiti se na mail: wenzinger@agr.hr
Podaci za uplatu:
Primatelj: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Svetošimunska cesta 25, 10 000 Zagreb
Iznos: 13,27 EUR (100,00 kn)
IBAN: HR1823600001101221840
Opis plaćanja: Knjiga, 0-15-3, Ime i Prezime kupca
Primjer:
Knjiga 0-15-3 Marko Horvat
Knjiga, 0-15-3, Marko Horvat
Model i Poziv na broj: 00 OIB (oib kupca)
Primjer:
00 12345678912

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.