Ratarstvo I. dio

Jezik: Hrvatski
Godina: 2010
Nakladnik/izdavač: Zrinski d.d.
Autor: Pospišil, Ana
Mjesto izdavanja: Čakovec
Broj stranica: 221
ISBN: 978-953-155-114-4

Sažetak

Udžbenik "Ratarstvo I dio" namijenjen je studentima Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i studentima drugih srodnih sveučilišnih, veleučilišnih i stručnih studija. Udžbenik se sastoji od četiri poglavlja kojima je obuhvaćeno 14 ratarskih kultura: Strne žitarice (pšenica, ječam, raž, tritikale, zob), Prosolike žitarice i heljda (kukuruz, sirak, proso, riža, heljda), Zrnate mahunarke (soja, lupine, bob) i Korjenasto-gomoljaste kulture (krumpir). Opisani su njihova gospodarska važnost, morfološka i biološka svojstva, porijeklo, rasprostranjenost, botanička sistematika, agroekološki uvjeti za proizvodnju i tehnologija proizvodnje.

Ključne riječi: strne žitarice, prosolike žitarice i heljda, zrnate mahunarke, krumpir

Ratarstvo I. dio

Kako kupiti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.