Ratarstvo I. dio
Jezik: Hrvatski
Godina: 2010
Nakladnik/izdavač: Zrinski d.d.
Autor: Pospišil, Ana
Mjesto izdavanja: Čakovec
Broj stranica: 221
ISBN: 978-953-155-114-4
Sažetak
Udžbenik "Ratarstvo I dio" namijenjen je studentima Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i studentima drugih srodnih sveučilišnih, veleučilišnih i stručnih studija. Udžbenik se sastoji od četiri poglavlja kojima je obuhvaćeno 14 ratarskih kultura: Strne žitarice (pšenica, ječam, raž, tritikale, zob), Prosolike žitarice i heljda (kukuruz, sirak, proso, riža, heljda), Zrnate mahunarke (soja, lupine, bob) i Korjenasto-gomoljaste kulture (krumpir). Opisani su njihova gospodarska važnost, morfološka i biološka svojstva, porijeklo, rasprostranjenost, botanička sistematika, agroekološki uvjeti za proizvodnju i tehnologija proizvodnje.
Ključne riječi: strne žitarice, prosolike žitarice i heljda, zrnate mahunarke, krumpir