Dizajn eksperimenata "S primjenom u poljoprivredi"

Jezik: Hrvatski
Godina: 2022
Nakladnik/izdavač: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet i Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenivanje bilja (CroP-BioDiv)
Autor: Gunjača, Jerko
Mjesto izdavanja: Zagreb
Broj stranica: 138
ISBN: 978-953-8276-38-5
e-ISBN: 978-953-8276-39-2

  Preuzmi publikaciju (pdf)

Sažetak

Udžbenik Dizajn eksperimenata “S primjenom u poljoprivredi” obuhvaća niz općih i specifičnih tema iz područja dizajna eksperimenata. U uvodnom dijelu navedeni su i obrazloženi osnovni pojmovi i načela eksperimentiranja. Opći dio udžbenika također sadrži opise i objašnjenja osnovnih statističkih metoda koje se koriste u analizi primjera priloženih uz specifične teme koje obuhvaćaju dizajne s potpunim i nepotpunim blokovima, dizajne s razdijeljenim parcelama i višefaktorske pokuse. U zasebnom se poglavlju govori o učinkovitosti dizajna, koja se procjenjuje u svim korištenim primjerima. Udžbenik sadrži i kratki osvrt na neke kompleksnije dizajne kao što su dizajni s ponovljenim mjerenjima, dizajni s djelomičnim ponavljanjem ili prijelazni dizajni.

Ključne riječi: načela eksperimentiranja, dizajni s potpunim blokovima, dizajni s nepotpunim blokovima, dizajni s razdijeljenim parcelama

Dizajn eksperimenata "S primjenom u poljoprivredi"

Kako kupiti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.