Cjeloživotno obrazovanje

Agronomski fakultet ima dugu tradiciju provođenja edukacije odraslih, najčešće poljoprivrednih proizvođača i stručnjaka koji su završili akademsku naobrazbu. Iako su nastavnici fakulteta sudjelovali u različitim vidovima edukacija, od predavanja i radionica pa do programa kojima se stečene kompetencije upisuju u “radnu knjižicu”, njihovo provođenje nije imalo formalni okvir niti su bili akreditirani od strane Fakulteta. U skladu s međunarodnim tendencijama u obrazovanju i strateškim dokumentima Republike Hrvatske koji sve više prepoznaju važnost cjeloživotnog učenja, godine 2016. donesen je Pravilnik o cjeloživotnom obrazovanju Agronomskog fakulteta. Pravilnik je uredio pitanja ustroja te utvrdio kriterije, mjerila i postupak vrednovanja prijedloga programa i provedbe cjeloživotnog obrazovanja.

Prema Pravilniku, u cjeloživotno obrazovanje ubrajaju se različiti obrazovni programi koji se ne smatraju cjelovitim sveučilišnim studijem (osim specijalističkih) te se temelje na načelima cjeloživotnog učenja. Najčešće su to specijalistički poslijediplomski studiji, studiji s nepunim studentskim opterećenjem, pojedinačni predmeti iz programa preddiplomskih i diplomskih studija koje mogu upisati sveučilišni prvostupnici ili magistri inženjeri, programi stručnog usavršavanja, ljetne i zimske škole, javna predavanja, radionice i drugi oblici prenošenja znanja i informacija.

Na Fakultetu su do danas akreditirani programi cjeloživotnog obrazovanja:

Također, prvi polaznici su upisali pojedinačne predmete iz preddiplomskih i diplomskih studijskih programa, najčešće iz područja zaštite bilja da bi stekli preduvjete (položen određeni broj ECTS bodova iz tog područja) za pristupanje programima izobrazbe za savjetnika u poljoprivrednoj ljekarni.

Dokumenti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.