Istraživačka grupa za preradu mesa
istraživačka (stručna) grupa koja djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti

Što radimo?

  • upoznajemo dijelove trupova različitih vrsta domaćih životinja (svinjske, ovčje, peradske, juneće…) i načine njihova iskorištenja
  • učimo kako postupati s mesom u svim fazama prerade i čuvanja
  • učimo kako koristiti opremu za zanatsku proizvodnju
  • prerađujemo meso u različite mesne proizvode: svježe mesne pripravke, svježe, polutrajne i trajne kobasice, polutrajne i trajne suhomesnate proizvode, paštete…
  • provodimo soljenje, dimljenje, usitnjavanje, punjenje, fermentaciju, toplinsku obradu, sušenje, zrenje, pakiranje, skladištenje, analizu osnovnih pokazatelja, senzorsku analizu upotrebom osjetila…
  • sudjelujemo u promo-aktivnostima Agronomskog fakulteta

Kontakt:

izv. prof. dr. sc. Ivica Kos
 ikos ( at ) agr.hr

izv. prof. dr. sc. Ivan Vnučec
 ivnucec ( at ) agr.hr

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.