Istraživačka grupa za preradu mesa
istraživačka (stručna) grupa koja djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti
Što radimo?
- upoznajemo dijelove trupova različitih vrsta domaćih životinja (svinjske, ovčje, peradske, juneće…) i načine njihova iskorištenja
- učimo kako postupati s mesom u svim fazama prerade i čuvanja
- učimo kako koristiti opremu za zanatsku proizvodnju
- prerađujemo meso u različite mesne proizvode: svježe mesne pripravke, svježe, polutrajne i trajne kobasice, polutrajne i trajne suhomesnate proizvode, paštete…
- provodimo soljenje, dimljenje, usitnjavanje, punjenje, fermentaciju, toplinsku obradu, sušenje, zrenje, pakiranje, skladištenje, analizu osnovnih pokazatelja, senzorsku analizu upotrebom osjetila…
- sudjelujemo u promo-aktivnostima Agronomskog fakulteta
Kontakt:
prof. dr. sc. Ivica Kos
ikos ( at ) agr.hr
prof. dr. sc. Ivan Vnučec
ivnucec ( at ) agr.hr