izv. prof. dr. sc. Nataša Hulak

izv. prof. dr. sc. Nataša Hulak

Izvanredni profesor
Odsjek za agroekologiju
Zavod za mikrobiologiju
Lokacija ureda: 3. paviljon, 1. kat, (Kula)
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3699
Email: nhulak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski, španjolski
Termin konzultacija: po dogovoru

Akademske kvalifikacije

  • 2009 - 2014: Doktorat iz Napredne Biotehnologije
    Naslov doktorske disertacije: Characterization of the expression of transcriptionally silent loci during the plant response against Pseudomonas syringae.
    Zavod za staničnu biologiju i genetiku, Prirodoslovno-matematički fakultet. Sveučilište u Malagi-IHSM-CSIC. Španjolska.
  • 2008 - 2010: Magisterij iz Napredne Biotehnologije (MS)
    Naslov magistarske dizertacije: Generation of Type III secretion system effectors mutants in Pseudomonas syringae pv.tomato
    Zavod za staničnu biologiju i genetiku, Prirodoslovno-matematički fakultet. Sveučilište u Malagi-IHSM-CSIC-Internacionalno Sveučilište Andaluzije, Malaga-Huelva, Španjolska.
  • 2001 - 2006: Diplomski studij biologije i kemije
    Naslov diplomskog rada: Fizikalno - Kemijske značajke šumskih fitocenoza Papuka
    Odjel za Biologiju, Odjel za Kemiju, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Hrvatska.

Radno iskustvo

  • 2017 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Docent
  • 2015 - 2017: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Poslijedoktorand
  • 2009 - 2014: Zavod za staničnu biologiju i genetiku, Prirodoslovno-matematički fakultet. Sveučilište u Malagi-IHSM-CSIC. Španjolska.
    Znanstveni novak
  • 2007 - 2009: Zavod za staničnu biologiju i genetiku, Prirodoslovno-matematički fakultet. Sveučilište u Malagi-IHSM-CSIC. Španjolska.
    Asistent

Nastava

Znanstveni interesi

  • Interakcija biljka-patogen
  • Molekularna biologija, genetika i epigenetika
  • Mikrobiologija hrane
  • Funkcionalna i strukturalna raznolikost mikrobnih zajednica u tlu
  • Razvoj molekularnih metoda u istraživanju
  • Mikologija

Usavršavanja

  • 15.05.2017. - 18.05.2017.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za mikrobiologijo Ustanova: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
    Analiza Masnih kiselina iz kobasica
  • 15.11.2016. - 20.11.2016.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za mikrobiologijo Ustanova: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
    Analiza Masnih kiselina iz GIT-a
  • 29.01.2016. - 05.02.2016.: Helmholtz Zentrum München, Department of Environmental Ecogenetics. München (znanstveno)
    Priprema uzoraka za NGS seq

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Utjecaj okolišnih čimbenika na sastav zajednica gljiva mediteranske regije Hrvatske Hrvatska zaklada za znanost 31.12.2023. - 30.12.2027. partner
Mikrobiota buraga i fecesa divljih preživača: longitudinalni odnos dobrobiti životinje i širenja patogenih bakterija MZO 01.01.2016. - 31.12.2017. partner
Očuvanje mikrobne raznolikosti povezane s proizvodnjom tradicionalnih hrvatskih kobasica od mesa divljači: biotehnološka i sigurnosna karakterizacija Hrvatska zaklada za znanost 01.10.2014. - 30.09.2017. koordinator

sveučilišna potpora

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Mikroinkapsulacija korisnih bakterija u poljoprivredi Sveučilište u Zagrebu 01.01.2017. - 31.12.2017. koordinator
Povećanje vijabilnosti korisnih bakterija s potencijalom primjene u različitim agroekosustavima Sveučilište u Zagrebu 01.01.2016. - 31.12.2016. koordinator

Publikacije

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.