doc. dr. sc. Monika Vidak

Docent
Odsjek za biljne znanosti
Zavod za biljnu bioraznolikost
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3694
Email: mvidak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: prema dogovoru

Akademske kvalifikacije

  • 2015 - 2019: dr.sc.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Podrijetlo i raznolikost hrvatskih tradicijskih kultivara graha (Phaseolus vulgaris L.)
  • 2010 - 2013: mag. ing. agr
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Utjecaj prihrane dušikom na prinos ozimog graška u smjesi sa pšenicom
  • 2007 - 2010: univ. bacc. ing. agr.
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Odnos sadržaja klorofila u listu i prinosa zrna u sintetičkoj populaciji kukuruza

Radno iskustvo

  • 2015 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    2023-sada docent

    2019-2022 - poslijedoktorand

    2017-2019 - asistent

    2015-2017 - stručni suradnik

Nastava

Znanstveni interesi

  • Mahunarke
  • Ljekovito i aromatično bilje
  • Biljna bioraznolikost
  • Sjemenarstvo
  • Očuvanje biljnih genetskih izvora

Usavršavanja

  • 12.06.2017. - 13.06.2017.: Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek (znanstveno)
    Radionica: Archaeobotany & Integration of Genetics with Archaeobotany
  • 10.04.2017. - 11.04.2017.: InovaGen (znanstveno)
    Tečaj: Sekvenciranje
  • 05.12.2016. - 05.12.2016.: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (stručno)
    Radionica: Izrada projektnih prijedloga - ERASMUS+ i Horizon 2020 programi
  • 15.02.2016. - 16.02.2016.: The European Molecular Biology Laboratory (EMBL), Heidelberg, Njemačka (znanstveno)
    Tečaj: Next Generation Sequencing: Whole Genome Sequencing Library Preparation
  • 30.10.2015. - 30.10.2015.: Taylor & Francis, Sveučilište u Zagrebu Medicinski fakultet (stručno)
    Radionica: ‘How to Get Published’

Projekti

znanstveni

Naziv projekta Izvor financiranja Trajanje Uloga AFZ
Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (CroP-BioDiv) Europski fond za regionalni razvoj 01.01.2018. - 01.01.2023. koordinator
Genetska osnova količne bioaktivnih hranivih tvari hrvatskih populacija graha Hrvatska zaklada za znanost 16.06.2014. - 15.06.2017. koordinator

Publikacije

  • Carović-Stanko, K., Liber, Z., Vidak, M., Barešić, A., Grdiša, M., Lazarević, B., Šatović, Z. (2017) Genetic Diversity of Croatian Common Bean Landraces. Frontiers in Plant Science, 8, 604-1-604-8. doi: 10.3389/fpls.2017.00604.
  • Vidak M., Carović-Stanko K., Barešić A., Grdiša M., Šatović Z., Liber Z. (2017) Microsatellite markers in common bean (Phaseolus vulgaris L.). Journal of central European agriculture. doi: 10.5513/JCEA01/18.4.1983.
  • Vidak M., Varga F., Gunjača J., Lazarević B., Šatović Z, Carović-Stanko K. (2017) Protein content in common bean row seeds in relation to a* and b* dimensions of the L*a*b* color space. Proceedings of Joint Conference on 8th World Congress on Agriculture & Horticulture and 16th Euro Global Summit on Food & Beverages.
    Los Angeles, SAD: u: Journal of Food Processing & Technology, 89-89.
  • Vidak M. Malešević S., Grdiša M., Šatović Z., Lazarević B., Carović-Stanko K. (2015) Phenotypic Diversity among Croatian Common Bean (Phaseolus vulgaris L.) Landraces. ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 80 (3), 133-137.

Bibliografija (CROSBI): https://bib.irb.hr/pretrazivanje_rezultat?

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=V0OXykUAAAAJ&hl=hr

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2023 - : Udruga Essentia - za mentorstvo i osobni razvoj
    2023 - nadalje
    Tajnica

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.