prof. dr. sc. Nina Toth
Redoviti profesor u trajnom zvanju
Odsjek za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu
Zavod za povrćarstvo
Lokacija ureda: Vrtna kućica - Pokušalište Zavoda za povrćarstvo
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3821
Email: ntoth ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: prema dogovoru
Akademske kvalifikacije
- 1996 - 2002: doktor znanosti
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Rast i razvoj kultivara tikvice (Cucurbita pepo L. convar. giromontiina Greb.) iz presadnica različite starosti - 1986 - 1993: magistar znanosti
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Cvatnja, zametanje i razvoj plodova krastavaca za konzerviranje (Cucumis sativus L.) - 1980 - 1985: diplomirani inženjer poljoprivrede
Sveučilište u Zagrebu Fakultet poljoprivrednih znanosti
Uzgoj hrena
Radno iskustvo
- 1993 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
2023 - redovita profesorica u trajnom izboru
2017 - redovita profesorica
2012 - izvanredna profesorica
2005 - docentica
2002 - viša asistentica
1993 - asistentica - 1987 - 1991: Dnevnik-Poljoprivrednik; Novi Sad
- 1986 - 1987: Zadružna štampa-Poljoprivredni vjesnik, Zagreb
- 1985 - 1986: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
Nastava
- Korjenasto-gomoljaste kulture (144329)
- Uzgoj povrća kao funkcionalne hrane (173858)
- Opće povrćarstvo (143956)
- Suvremena tehnologija uzgoja povrća (26742)
- Biološki i ekološki čimbenici uzgoja povrća (144456)
- Proizvodnja povrća (26724)
- Stručna praksa - Povrćarstvo (251015)
- Povrće u agroekološkim uvjetima Mediterana (228255)
Znanstveni interesi
- Introdukcija novih vrsta, sorata i tehnologija uzgoja povrća
- Integrirana, ekološka i hidroponska proizvodnja povrća
- Utjecaj gnojidbe na nutritivnu vrijednost povrća
- Uzgoj povrća kao funkcionalne hrane
Usavršavanja
- 21.06.2010. - 25.06.2010.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
- 06.09.2004. - 26.09.2004.: CIHEAM Mediterranean Agronomic Institute of Bari (znanstveno)
Projekti
znanstveni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Nutritivna i funkcionalna vrijednost koprive (Urtica dioica L.) primjenom suvremenih hidroponskih tehnika uzgoja | Hrvatska zaklada za znanost | 15.01.2020. - 14.01.2024. | koordinator |
Legumes in biodiversity-based farming systems in Mediterranean basin | PRIMA program | 01.11.2020. - 31.10.2023. | partner |
The EU Aquaponics Hub: Realising Sustainable Integrated Fish and Vegetable Production in the EU 2014-2018 | EU | 01.01.2014. - 31.12.2018. | partner |
Brokula kao funkcionalna hrana | MZO | 01.01.2007. - 31.12.2009. | koordinator |
stručni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor | Ostalo | 03.09.2015. - 30.04.2016. | koordinator |
Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji | Suradnja s tijelima uprave | 22.04.2015. - 30.11.2015. | koordinator |
Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadrskoj županiji | Suradnja s tijelima uprave | 21.05.2014. - 31.12.2014. | ugovaratelj |
Uzgoj lisnatog povrća sustavom plutajućih kontejnera | Suradnja s tijelima uprave | 15.12.2006. - 30.11.2008. | koordinator |
Suvremena proizvodnja ljekovitog bilja i povrća u Zagrebačkoj županiji | Suradnja s tijelima uprave | 01.01.2004. - 31.12.2006. | koordinator |
Organski malčevi u održivoj proizvodnji salate | VIP - Vijeće za istraživanja u poljoprivredi | 13.09.2004. - 30.11.2006. | koordinator |
razvojni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi | Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj 85%, Republika Hrvatska 15% | 01.01.2018. - 31.12.2021. | koordinator |
nastavni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta | Europski socijalni fond | 09.03.2020. - 09.03.2023. | koordinator |
sveučilišna potpora
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Nutritivna vrijednost i prinos microgreensa | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2018. - 31.12.2018. | koordinator |
Utjecaj biostimulatora na prinos i kvalitetu hidroponski uzgojene rajčice | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2017. - 31.12.2017. | koordinator |
Učinak dehidriranih organskih gnojiva i biostimulatora na nutritivnu vrijednost muškatne tikve | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2016. - 31.12.2016. | koordinator |
Proizvodnja muškatne tikve veće nutritivne vrijednosti | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2015. - 31.12.2015. | koordinator |
Nutritivna i zdravstvena vrijednost kultivirane vrste Urtica dioica L. | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2014. - 31.12.2014. | koordinator |
Publikacije
- Toth, N.; Vrhovec, R.; Borošić, J.; Benko, B.; Fabek, S.; Žutić, I.; Radman, S. (2016) Cultivar and plant density impact on growth and morphometric characteristic of lettuce in floating system. Acta Horticulturae. 1142, str. 99-104
- Radman, S.; Žutić, I.; Fabek, S.; Šic Žlabur, J.; Benko, B.; Toth, N.; Čoga, L. (2015) Influence of nitrogen fertilization on chemical composition of cultivated nettle. Emirates Journal of Food and Agriculture. 27, 12, str. 889-896
- Toth, N.; Fabek, S.; Benko, B.; Herak Ćustić, M.; Radojčić Redovniković, I. (2014)
Yield components and glucosinolate contents of broccoli cultivars in summer-autumn growing cycle. Acta Horticulturae. 1040, str. 323-329 - Fabek, S.; Toth, N.; Radojčić Redovniković, I.; Herak Ćustić, M.; Benko, B.; Žutić, I.
(2012) The Effect of Nitrogen Fertilization on Nitrate Accumulation, and the Content of Minerals and Glucosinolates in Broccoli Cultivars. Food technology and biotechnology. 50, 2, str. 183-191 - Jokić, S.; Cvjetko, M.; Božić, Đ.; Fabek, S.; Toth, N.; Vorkapić-Furač, J.; Radojčić Redovniković, I. (2012) Optimization of microwave-assisted extraction of phenolic compounds from broccoli and its antioxidant activity. International journal of food science & technology. 47, 12, str. 2613-2619
- Radojčić Redovniković, I.; Repajić, M.; Delonga, K.; Fabek, S.; Toth, N.; Vorkapić Furač, J. (2012)
Comparison of selected biological active compounds and antioxidative capacity in different broccoli cultivars. Acta alimentaria. 41, 2, str. 221-232
Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/198131
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=lGusMjoAAAAJ&hl=en
Ostale znanstvene i stručne aktivnosti
- 2000 - : International Society for Horticultural Science (ISHS)
član