izv. prof. dr. sc. Marin Mihaljević Žulj
Izvanredni profesor
Odsjek za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu
Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo
Lokacija ureda: 7. paviljon, 2. kat
Telefon/Mobitel: +385 1 239 3830
Email: mmihaljevic ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski, njemački
Termin konzultacija: četvrtak od 10 do 12 sati
Akademske kvalifikacije
- 2015: doktorat znanosti
Agronomski fakultet u Zagrebu
Doktorska disertacija - Utjecaj kvasaca i amonijevog sulfata na pojavu netipične arome starenja vina - 2007 - 2015: dipl.ing.
Agronomski fakultet u Zagrebu
Diplomski rad - Fitoplazmoze vinove loze - monitoring stanja zaraženosti vinograda na pokušalištu Jazbina
Radno iskustvo
- 2016 - : Agronomski fakultet u Zagrebu
docent - 2015 - 2016: Agronomski fakultet u Zagrebu
Poslijedoktorand - 2009 - 2015: Agronomski fakultet u Zagrebu
asistent
Nastava
- Istraživanja arome vina i jakih alkoholnih pića (201041)
- Tehnologija vina (144471)
- Osnove tehnologije rakija od grožđa i vinjaka (169204)
- Izravna prodaja i prerada na seljačkom gospodarstvu (132812)
- Vinarstvo (144004)
- Uvod u tehnologiju proizvodnje grožđa i vina (226160)
- Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442)
- Stručna praksa - Hortikultura (250978)
- Stručna praksa - Vinogradarstvo i vinarstvo (251020)
- Tehnologija proizvodnje rakija od grožđa i drugog voća (228321)
- Wine technology (159812)
Znanstveni interesi
- tehnologija proizvodnje i kemijski sastav voćnih rakija
- netipična aroma starenja u vinu
Usavršavanja
- 13.11.2014. - 15.11.2014.: Agronomski fakultet u Zagrebu (stručno)
Certifikat o provjeri sposobnosti i znanja senzornih ocjenjivača vina i voćnih vina - 26.06.2014. - 27.06.2014.: World Spirits, Bad Kleinkirchheim (stručno)
Certifikat o provjeri sposobnosti senzornih ocjenjivača voćnih rakija - 11.06.2013. - 12.06.2013.: Lallemand, France (mješovito)
Znanstveno-stručna edukacija o malolaktičnoj fermentaciji - Lallemand malolactic fermentation education
Projekti
znanstveni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Mogućnost iskorištavanja tradicionalnih sorti jabuka za proizvodnju jabuka i soka od jabuka sa smanjenim udjelom patulina | Hrvatska zaklada za znanost | 01.03.2021. - 28.02.2026. | partner |
Inovativna rješenja za racionalizaciju upotrebe bentonita u postizanju proteinske stabilnosti bijelih vina | Hrvatska zaklada za znanost | 15.01.2021. - 14.01.2025. | partner |
Novi početak za stare hrvatske sorte vinove loze | EU programi | 20.12.2019. - 20.12.2022. | koordinator |
Uzroci netipične arome starenja u vinu | MZOS | 01.01.2007. - 31.12.2013. | koordinator |
nastavni
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta | Europski socijalni fond | 09.03.2020. - 09.03.2023. | koordinator |
sveučilišna potpora
Naziv projekta | Izvor financiranja | Trajanje | Uloga AFZ |
---|---|---|---|
Hlapive komponente drveta i njihov utjecaj na kakvoću vina | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2017. - 31.12.2017. | koordinator |
Nove metode analize nepoželjnih mirisa u vinima autohtonih i udomaćenih kultivara | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2016. - 31.12.2016. | koordinator |
Nove metode ekstrakcije aroma i polifenola u evaluaciji sorata vinove loze | Sveučilište u Zagrebu | 01.01.2015. - 31.12.2015. | koordinator |
Publikacije
- Maslov, L., Tomaz, I., Žulj, M. M., & Jeromel, A. (2017). Aroma characterization of predicate wines from Croatia. European Food Research and Technology, 243(2), 263-274.
- Žulj, M. M., Maslov, L., Tomaz, I., & Jeromel, A. (2015). Determination of 2-aminoacetophenone in white wines using ultrasound assisted SPME coupled with GC-MS. Journal of analytical chemistry, 70(7), 814-818.
- Korenika, A. M. J., Žulj, M. M., Puhelek, I., Plavša, T., & Jeromel, A. (2014). Study of phenolic composition and antioxidant capacity of Croatian macerated white wines. Mitteilungen Klosterneuburg, Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung, 64(4), 171-180.
- Maslov, L., Jeromel, A., Herjavec, S., Korenika, A. M. J., Mihaljević, M., & Plavša, T. (2011). Indole-3-acetic acid and tryptophan in Istrian Malvasia grapes and wine. Journal of food agriculture & environment, 9(3/4), 29-33.
Bibliografija (CROSBI): https://bib.irb.hr/lista-radova?autor=315840
Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?hl=hr&pli=1&user=TFKISf4AAAAJ