O studiju

"Mediteranska poljoprivreda" zajednički je diplomski sveučilišni studij čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu, a izvođač Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

Studij je organiziran kao jedinstveni studij "Mediteranska poljoprivreda" bez usmjerenja. Trajanje studijskog programa je dvije godine. Nastava je organizirana u 4 semestra, prosječno opterećenje po semestru je 30 ECTS-a, a ukupno opterećenje iznosi 120 ECTS bodova. Strukturu studijskog programa čini 28 obveznih predmeta (95 ECTS bodova) i 15 izbornih predmeta (25 ECTS bodova).

Upisna kvota je 20 studenata. Studijski program izvodi se na hrvatskom jeziku.

Studijski program izvodi se na dvije lokacije: Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu  i Sveučilištu u Zadru. Prva godina studija uglavnom uključuje predavanja koja se održavaju na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu, a nastava na drugoj godini studija održava se na Sveučilištu u Zadru, te osim predavanja uključuje praktične terenske i laboratorijske vježbe koje se najvećim dijelom provode na Sveučilišnom dobru Baštica kao i na ostalim gospodarskim subjektima.

Cilj studija

Cilj diplomskog sveučilišnog studija "Mediteranska poljoprivreda" je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti obrazovanje studenata u području poljoprivrednih znanosti s naglaskom na mediteransku poljoprivredu. Upisom diplomskog studija "Mediteranska poljoprivreda" studenti će usvojiti znanja iz različitih grana poljoprivredne proizvodnje (vinogradarstva, vinarstva, voćarstva, povrćarstva, aromatičnog, ljekovitog i ukrasnog bilja, zaštite mediteranskih biljnih vrsta, mediteranskog stočarstva, dorade i prerade poljoprivrednih proizvoda mediteranskog područja i druge) te steći dodatne kompetencije značajne za uspješnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Kroz moderan pristup, studenti će, svladati nove tehnologije kao i potrebna teoretska i praktična znanja iz poljoprivrede i proizvodnje hrane, s namjerom podizanja svijesti javnosti o vrijednosti mediteranskog područja. Integracijom temeljnih znanja, tehnologija kao i novih znanstvenih spoznaja studenti će biti osposobljeni za tržište rada i samozapošljavanje kako u ruralnim tako i ostalim područjima naše zemlje.

Akademski naziv

Završetkom studija stječe se akademski naziv: Magistar inženjer/magistra inženjerka mediteranske poljoprivrede (mag. ing. agr.).

Fotogalerija

Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda Mediteranska poljoprivreda

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.