Hortikultura je znanost o intenzivnom, komercijalnom uzgoju kultiviranih biljaka poput voća, povrća, vinove loze te ukrasnog bilja: cvjetnih vrsta, ukrasnog grmlja i drveća; uzgoju i proizvodnji sjemena i sl. koja se odvija na otvorenom i u zaštićenim prostorima.
Studij Hortikultura razdijeljen je na četiri usmjerenja:
- Povrćarstvo
- Ukrasno bilje
- Vinogradarstvo i vinarstvo
- Voćarstvo
Hortikultura (120.00 ECTS)
-
Povrćarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj diplomskog studija Hortikultura usmjerenje Povrćarstvo je generiranje educiranih, odgovornih stručnjaka sposobnih za rad na različitim poslovima iz domene suvremene proizvodnje povrća. Atraktivan nastavni program te primjena modernih metoda i tehnika poučavanja omogućuju studentima razvoj općih i područno specifičnih kompetencija koje su neophodni instrumenti za aktivno rješavanje mnogih izazova i brzih promjena u suvremenoj proizvodnji povrća koje donose tehnološke inovacije na globalnoj razini, rastuća potražnja tržišta za kvalitetnim povrćem te načela sigurnosti hrane i zaštite okoliša. Integriranjem nastave, istraživanja i prakse studenti su po završetku studija osposobljeni za samostalno upravljanje tehnološkim procesima proizvodnje povrća, gljiva, aromatičnog i ljekovitog bilja u integriranim, ekološkim i hidroponskim sustavima, na otvorenom i u zaštićenom prostoru, uz racionalno i ekonomski opravdano korištenje prirodnih resursa. Također, osposobljeni su za obrazovni rad na srednjim i visokim učilištima, istraživački rad na visokim učilištima i znanstvenim institutima, nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju iz biotehničkog znanstvenog područja, obavljanje složenih zadataka u savjetodavnim i službama za kontrolu poljoprivrednih proizvoda, državnoj upravi te gospodarskim subjektima za proizvodnju, doradu i promet sjemena, sadnog materijala, svježeg i prerađenog povrća, aromatičnog i ljekovitog bilja.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Biološki i ekološki čimbenici uzgoja povrća (144456)
Toth, N.R1 60
(24+28+8)6.00 Organsko-biološka proizvodnja povrća (269027)
Radman, S.R1 60
(36+12+12)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 8.00@ Sati
nastave2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Habuš Jerčić, I.R1 20
(0+0+20)6.00 Suvremena tehnologija uzgoja povrća (26742)
Toth, N.R1 60
(24+28+8)ECTS Izborni predmet: Grupa 14472
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Ishrana bilja u zaštićenim prostorima (144084)
Čoga, L.R1 60
(30+24+6)6.00 Kvaliteta voća, povrća i prerađevina (26271)
Šic Žlabur, J.R1 60
(28+26+6)6.00 Oplemenjivanje vrtlarskih kultura (144320)
Bolarić, S.R1 60
(36+22+2)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Zaštićeni prostori (144006)
Benko, B.R1 60
(28+20+12)ECTS Izborni predmet: Grupa 14473 @ Sati
nastave3.00 Biljna genetika (144318)
Habuš Jerčić, I.R1 30
(20+10+0)3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)6.00 Oplemenjivanje na otpornost na štetočinje i abiotske stresove (144321)
Bolarić, S.R1 60
(39+20+1)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Tehnološki postupci obrade hortikulturnih sirovina (86027)
Voća, S.R1 60
(44+12+4)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Povrćarstvo (251015)
Fabek Uher, S.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Povrćarstvo (251016)
Fabek Uher, S.30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 14474
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 12.00@ Sati
nastave3.00 Agrobiotopi zaštićenih prostora (144460)
Benko, B.R1 30
(14+12+4)6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)6.00 Fiziološki procesi ubranog voća i povrća (144468)
Šic Žlabur, J.R1 60
(20+28+12)3.00 Hidroponski uzgoj povrća i cvijeća (144469)
Benko, B.R1 30
(14+14+2)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)ECTS Izborni predmet: Grupa 14475 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)6.00 Korjenasto-gomoljaste kulture (144329)
Pospišil, M.R1 60
(40+10+10)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)6.00 Proizvodnja i prerada jestivih i ljekovitih gljiva (169414)
Širić, I.R1 60
(40+14+6)6.00 Samonikle biljne vrste i uporabna vrijednost (144465)
Dujmović Purgar, D.R1 60
(36+16+8)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Povrćarstvo (169290) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14476 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4)3.00 Proizvodnja sjemena povrća (144470)
Radman, S.R1 30
(14+14+2)3.00 Štetočinje povrća (157345)
Kaliterna, J.R1 30
(24+6+0) -
Ukrasno bilje (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Kroz suvremeni nastavni proces omogućit će se studentima stjecanje generičkih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama, teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području proizvodnje, podizanja, njege i održavanja ukrasnog bilja. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova botanike, fiziologije bilja, ishrane bilja, genetike, oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva, zaštite bilja, međuodonsa čovjek – biljka, biljka – okoliš, koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, želimo ih osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova proizvodnje, podizanja, održavanja i njege javnih i privatnih zelenih površina unutar velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, komunalnih poduzeća, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača i distributera sjemena i sadnog materijala ukrasnog bilja, gospodarskim subjektima koji se bave proizvodnjom biljnih vrsta za različite namjene te u savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Fiziološki aspekti uzgoja cvjećarskih kultura (157403)
Prebeg, T.R1 60
(44+8+8)6.00 Okolišni čimbenici u ukrasnoj hortikulturi (144492)
Prebeg, T.R1 60
(46+8+6)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 14.00@ Sati
nastave6.00 Cvjećarstvo 2 (238593)
Prebeg, T.R1 60
(32+14+14)6.00 Dendroflora u ukrasnoj hortikulturi (238594)
Kremer, D.R1 60
(15+25+20)2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Habuš Jerčić, I.R1 20
(0+0+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 14485
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 12.00@ Sati
nastave6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)6.00 Trajnice u sustavu gradskog zelenila (157185)
Poje, M.R1 60
(24+10+26)6.00 Ukrasne biljne vrste ruralnih vrtova (26482)
Židovec, V.R2 60
(30+16+14)ECTS Izborni predmet: Grupa 14486 @ Sati
nastave3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)6.00 Očuvanje biljnih genetskih izvora (144328)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Ukrasno bilje (251017)
Židovec, V.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Ukrasno bilje (251019)
Prebeg, T.30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 14487
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 6.00@ Sati
nastave3.00 Hidroponski uzgoj povrća i cvijeća (144469)
Benko, B.R1 30
(14+14+2)3.00 Uređenje interijera biljem (144497)
Židovec, V.R2 30
(10+12+8)3.00 Uvod u hortikulturnu terapiju (133172)
Poje, M.R1 30
(10+14+6)ECTS Izborni predmet: Grupa 14488 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Bolesti ukrasnog bilja (116672)
Kaliterna, J.R1 60
(30+18+12)3.00 Dorada hortikulturnih sirovina za dekorativnu primjenu (144496)
Voća, S.R1 30
(14+12+4)6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)6.00 Gospodarenje melioracijskim sustavima (144094)
Sraka, M.R1 60
(40+16+4)6.00 Oplemenjivanje biljnih vrsta za ornamentalnu primjenu (169291)
Vokurka, A.R1 60
(36+12+12)6.00 Proizvodnja i prerada ljekovitih i aromatičnih kultura (144335)
Grdiša, M.R1 60
(44+8+8)6.00 Proizvodnja jagodastog voća (144464)
Duralija, B.R1 60
(20+28+12)6.00 Samonikle biljne vrste i uporabna vrijednost (144465)
Dujmović Purgar, D.R1 60
(36+16+8)6.00 Samoniklo voće (144488)
Duralija, B.R1 60
(28+24+8)6.00 Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća (144498)
Matin, A.R1 60
(44+12+4)3.00 Ukrasne voćne vrste (144495)
Skendrović Babojelić, M.R2 30
(22+4+4)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Ukrasno bilje (169292) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14489 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4)6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10) -
Vinogradarstvo i vinarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje generičkih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području vinogradarstva i vinarstva. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova biologije i ekologije vinove loze, ampelografije, enokemije i mikrobiologije te tehnologije proizvodnje grožđa i vina koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima, kao i za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, studente se žele osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u proizvodnji grožđa, vina, loznog sadnog materija, enoloških sredstava i opreme te u stručnim institucijama i tijelima državne i lokalne uprave, državnim agencijama, savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Ampelografija (226260)
Maletić, E.R1 60
(36+16+8)6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)3.00 Biologija i ekologija vinove loze (26589)
Karoglan Kontić, J.R2 30
(20+4+6)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)3.00 Tehnologija vina (144471)
Jeromel, A.R1 30
(20+10+0)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 11.00@ Sati
nastave2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Habuš Jerčić, I.R1 20
(0+0+20)6.00 Kemija mošta i vina (26250)
Jeromel, A.R1 60
(40+20+0)3.00 Tehnologija proizvodnje grožđa (144473)
Kozina, B.R1 30
(12+14+4)ECTS Izborni predmet: Grupa 14480
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 15.00@ Sati
nastave3.00 Biljna genetika (144318)
Habuš Jerčić, I.R1 30
(20+10+0)6.00 Bolesti vinove loze (133165)
Vončina, D.R1 60
(40+12+8)3.00 Ekološko vinogradarstvo (26174)
Karoglan Kontić, J.R1 30
(22+6+2)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)6.00 Lozno rasadničarstvo (144475)
Maletić, E.R1 60
(36+18+6)6.00 Maslinarstvo (144476)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)3.00 Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065)
Pejić, I.R3 30
(18+8+4)6.00 Planiranje tehnike u podrumarstvu (169441)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)3.00 Proizvodnja stolnog grožđa (169440)
Karoglan, M.R2 30
(15+14+1)6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)ECTS Izborni predmet: Grupa 14481 @ Sati
nastave6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Vinogradarstvo i vinarstvo (251020)
Karoglan, M.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Vinogradarstvo i vinarstvo (251021)
Jagatić Korenika, A.30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 14482
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)3.00 Fiziologija dozrijevanja grožđa (185567)
Andabaka, Ž.R2 30
(20+6+4)3.00 Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442)
Mihaljević Žulj, M.R1 30
(8+16+6)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)3.00 Mikrobiologija i biotehnologija vina (157088)
Rajnović, I.R1 30
(16+8+6)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)3.00 Projektiranje vinograda i vinarija (226263)
Andabaka, Ž.R1 30
(22+4+4)3.00 Senzorna svojstva i ocjenjivanje vina (169443)
Jagatić Korenika, A.R1 30
(10+20+0)6.00 Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Vinogradarstvo i vina svijeta (144479)
Preiner, D.R3 60
(36+12+12)3.00 Znanstvena dostignuća u vinogradarstvu i vinarstvu (144480)
Preiner, D.R2 30
(20+4+6)ECTS Izborni predmet: Grupa 14483 @ Sati
nastave6.00 Ekološko maslinarstvo (144412)
Benčić, Đ.R1 60
(36+16+8)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Vinogradarstvo i vinarstvo (169294) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14484 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4) -
Voćarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje općih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području voćarstva.
Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova integrirane i okolišu prihvatljive proizvodnje u znanstvenim područjima hortikulture koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, želimo ih osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u hortikulturi i voćarstvu unutar velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, kao što su: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, znanstveni instituti, državne agencije i ministarstva, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača, gospodarskim subjektima koji se bave hortikulturnom proizvodnjom te u savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Primijenjene tehnologije uzgoja voća (144484)
Skendrović Babojelić, M.R2 60
(40+12+8)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)6.00 Rasadničarstvo voćarskih kultura (169445)
Gadže, J.R1 60
(24+28+8)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 2.00@ Sati
nastave2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Habuš Jerčić, I.R1 20
(0+0+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 15328
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 18.00@ Sati
nastave6.00 Kontinentalno voćarstvo (169446)
Gadže, J.R1 60
(28+24+8)6.00 Maslinarstvo (144476)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)3.00 Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065)
Pejić, I.R3 30
(18+8+4)6.00 Suptropsko voćarstvo (144487)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)6.00 Temelji voćarstva (144485)
Fruk, G.R2 60
(44+8+8)ECTS Izborni predmet: Grupa 14490 @ Sati
nastave3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)6.00 Ishrana bilja u zaštićenim prostorima (144084)
Čoga, L.R1 60
(30+24+6)6.00 Kvaliteta voća, povrća i prerađevina (26271)
Šic Žlabur, J.R1 60
(28+26+6)6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)6.00 Oplemenjivanje vrtlarskih kultura (144320)
Bolarić, S.R1 60
(36+22+2)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Tehnološki postupci obrade hortikulturnih sirovina (86027)
Voća, S.R1 60
(44+12+4)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Voćarstvo (251022)
Gadže, J.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Voćarstvo (251023)
Gadže, J.30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 15329
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)6.00 Proizvodnja jagodastog voća (144464)
Duralija, B.R1 60
(20+28+12)6.00 Samoniklo voće (144488)
Duralija, B.R1 60
(28+24+8)6.00 Specifičnosti tehnologije čuvanja i pakiranja voća (144489)
Jemrić, T.R2 60
(36+16+8)6.00 Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)ECTS Izborni predmet: Grupa 14491 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Ekološko maslinarstvo (144412)
Benčić, Đ.R1 60
(36+16+8)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)3.00 Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442)
Mihaljević Žulj, M.R1 30
(8+16+6)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Voćarstvo (169295) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14492 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4)