Hortikultura je znanost o intenzivnom, komercijalnom uzgoju kultiviranih biljaka poput voća, povrća, vinove loze te ukrasnog bilja: cvjetnih vrsta, ukrasnog grmlja i drveća; uzgoju i proizvodnji sjemena i sl. koja se odvija na otvorenom i u zaštićenim prostorima.
Studij Hortikultura razdijeljen je na četiri usmjerenja:
- Povrćarstvo
- Ukrasno bilje
- Vinogradarstvo i vinarstvo
- Voćarstvo
Hortikultura (120.00 ECTS)
-
Povrćarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj diplomskog studija Hortikultura usmjerenje Povrćarstvo je generiranje educiranih, odgovornih stručnjaka sposobnih za rad na različitim poslovima iz domene suvremene proizvodnje povrća. Atraktivan nastavni program te primjena modernih metoda i tehnika poučavanja omogućuju studentima razvoj općih i područno specifičnih kompetencija koje su neophodni instrumenti za aktivno rješavanje mnogih izazova i brzih promjena u suvremenoj proizvodnji povrća koje donose tehnološke inovacije na globalnoj razini, rastuća potražnja tržišta za kvalitetnim povrćem te načela sigurnosti hrane i zaštite okoliša. Integriranjem nastave, istraživanja i prakse studenti su po završetku studija osposobljeni za samostalno upravljanje tehnološkim procesima proizvodnje povrća, gljiva, aromatičnog i ljekovitog bilja u integriranim, ekološkim i hidroponskim sustavima, na otvorenom i u zaštićenom prostoru, uz racionalno i ekonomski opravdano korištenje prirodnih resursa. Također, osposobljeni su za obrazovni rad na srednjim i visokim učilištima, istraživački rad na visokim učilištima i znanstvenim institutima, nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju iz biotehničkog znanstvenog područja, obavljanje složenih zadataka u savjetodavnim i službama za kontrolu poljoprivrednih proizvoda, državnoj upravi te gospodarskim subjektima za proizvodnju, doradu i promet sjemena, sadnog materijala, svježeg i prerađenog povrća, aromatičnog i ljekovitog bilja.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Biološki i ekološki čimbenici uzgoja povrća (144456)
Toth, N.R1 60
(24+28+8)6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Organsko-biološka proizvodnja povrća (144406)
Radman, S.R1 60
(36+12+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 8.00@ Sati
nastave6.00 Suvremena tehnologija uzgoja povrća (26742)
Toth, N.R1 60
(24+28+8)2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Pecina, M.R1 20
(0+0+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 14472
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Oplemenjivanje vrtlarskih kultura (144320)
Bolarić, S.R1 60
(36+22+2)6.00 Zaštićeni prostori (144006)
Benko, B.R1 60
(28+20+12)6.00 Ishrana bilja u zaštićenim prostorima (144084)
Čoga, L.R1 60
(30+24+6)6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Kvaliteta voća, povrća i prerađevina (26271)
Dobričević, N.R1 60
(28+26+6)6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)ECTS Izborni predmet: Grupa 14473 @ Sati
nastave3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Tehnološki postupci obrade hortikulturnih sirovina (86027)
Voća, S.R1 60
(44+12+4)6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)6.00 Oplemenjivanje na otpornost na štetočinje i abiotske stresove (144321)
Bolarić, S.R1 60
(39+20+1)3.00 Biljna genetika (144318)
Habuš Jerčić, I.R1 30
(20+10+0)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Povrćarstvo (251015)
Fabek Uher, S.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Povrćarstvo (251016) 30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 14474
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 12.00@ Sati
nastave6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)3.00 Hidroponski uzgoj povrća i cvijeća (144469)
Benko, B.R1 30
(14+14+2)3.00 Agrobiotopi zaštićenih prostora (144460)
Benko, B.R1 30
(14+12+4)6.00 Fiziološki procesi ubranog voća i povrća (144468)
Dobričević, N.R1 60
(20+28+12)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)ECTS Izborni predmet: Grupa 14475 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)6.00 Korjenasto-gomoljaste kulture (144329)
Pospišil, M.R1 60
(40+10+10)6.00 Proizvodnja i prerada jestivih i ljekovitih gljiva (169414)
Širić, I.R1 60
(40+14+6)3.00 Engleski jezik ll (144579)
Miholjančan, T.R3 30
(15+15+0)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)6.00 Samonikle biljne vrste i uporabna vrijednost (144465)
Dujmović Purgar, D.R1 60
(36+16+8)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Povrćarstvo (169290) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14476 @ Sati
nastave3.00 Štetočinje povrća (157345)
Kaliterna, J.R1 30
(24+6+0)6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4)3.00 Proizvodnja sjemena povrća (144470)
Radman, S.R1 30
(14+14+2) -
Ukrasno bilje (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Kroz suvremeni nastavni proces omogućit će se studentima stjecanje generičkih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama, teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području proizvodnje, podizanja, njege i održavanja ukrasnog bilja. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova botanike, fiziologije bilja, ishrane bilja, genetike, oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva, zaštite bilja, međuodonsa čovjek – biljka, biljka – okoliš, koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, želimo ih osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova proizvodnje, podizanja, održavanja i njege javnih i privatnih zelenih površina unutar velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, komunalnih poduzeća, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača i distributera sjemena i sadnog materijala ukrasnog bilja, gospodarskim subjektima koji se bave proizvodnjom biljnih vrsta za različite namjene te u savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Fiziološki aspekti uzgoja cvjećarskih kultura (157403)
Prebeg, T.R1 60
(44+8+8)6.00 Okolišni čimbenici u ukrasnoj hortikulturi (144492)
Prebeg, T.R1 60
(46+8+6)6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 14.00@ Sati
nastave2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Pecina, M.R1 20
(0+0+20)6.00 Cvjećarstvo 2 (238593)
Prebeg, T.R1 60
(32+14+14)6.00 Dendroflora u ukrasnoj hortikulturi (238594)
Prebeg, T.R1 60
(15+25+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 14485
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 12.00@ Sati
nastave6.00 Ukrasne biljne vrste ruralnih vrtova (26482)
Židovec, V.R2 60
(30+16+14)6.00 Trajnice u sustavu gradskog zelenila (157185)
Poje, M.R1 60
(24+10+26)6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)ECTS Izborni predmet: Grupa 14486 @ Sati
nastave3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Očuvanje biljnih genetskih izvora (144328)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave4.00 Stručna praksa - Ukrasno bilje (251017)
Židovec, V.120
(0+120+0)2.00 Stručni projekt - Ukrasno bilje (251019) 30
(0+0+30)ECTS Izborni predmet: Grupa 14487
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 6.00@ Sati
nastave3.00 Hidroponski uzgoj povrća i cvijeća (144469)
Benko, B.R1 30
(14+14+2)3.00 Uređenje interijera biljem (144497)
Židovec, V.R2 30
(10+12+8)3.00 Uvod u hortikulturnu terapiju (133172)
Poje, M.R1 30
(10+14+6)ECTS Izborni predmet: Grupa 14488 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)6.00 Proizvodnja jagodastog voća (144464)
Duralija, B.R1 60
(20+28+12)3.00 Dorada hortikulturnih sirovina za dekorativnu primjenu (144496)
Voća, S.R1 30
(14+12+4)6.00 Oplemenjivanje biljnih vrsta za ornamentalnu primjenu (169291)
Vokurka, A.R1 60
(36+12+12)6.00 Samoniklo voće (144488)
Duralija, B.R1 60
(28+24+8)3.00 Ukrasne voćne vrste (144495)
Skendrović Babojelić, M.R2 30
(22+4+4)6.00 Proizvodnja i prerada ljekovitih i aromatičnih kultura (144335)
Grdiša, M.R1 60
(44+8+8)6.00 Bolesti ukrasnog bilja (116672)
Kaliterna, J.R1 60
(30+18+12)3.00 Engleski jezik ll (144579)
Miholjančan, T.R3 30
(15+15+0)6.00 Gospodarenje melioracijskim sustavima (144094)
Sraka, M.R1 60
(40+16+4)6.00 Samonikle biljne vrste i uporabna vrijednost (144465)
Dujmović Purgar, D.R1 60
(36+16+8)6.00 Tehnologija dorade i skladištenja cvijeća (144498)
Matin, A.R1 60
(44+12+4)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Ukrasno bilje (169292) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14489 @ Sati
nastave6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4) -
Vinogradarstvo i vinarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje generičkih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području vinogradarstva i vinarstva. Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova biologije i ekologije vinove loze, ampelografije, enokemije i mikrobiologije te tehnologije proizvodnje grožđa i vina koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima, kao i za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, studente se žele osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u proizvodnji grožđa, vina, loznog sadnog materija, enoloških sredstava i opreme te u stručnim institucijama i tijelima državne i lokalne uprave, državnim agencijama, savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave3.00 Biologija i ekologija vinove loze (26589)
Karoglan Kontić, J.R2 30
(20+4+6)3.00 Tehnologija vina (144471)
Jeromel, A.R1 30
(20+10+0)6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Ampelografija (226260)
Maletić, E.R1 60
(36+16+8)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 11.00@ Sati
nastave6.00 Kemija mošta i vina (26250)
Jeromel, A.R1 60
(40+20+0)3.00 Tehnologija proizvodnje grožđa (144473)
Kozina, B.R1 30
(12+14+4)2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Pecina, M.R1 20
(0+0+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 14480
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 15.00@ Sati
nastave6.00 Bolesti vinove loze (133165)
Vončina, D.R1 60
(40+12+8)3.00 Ekološko vinogradarstvo (26174)
Karoglan Kontić, J.R1 30
(22+6+2)6.00 Lozno rasadničarstvo (144475)
Maletić, E.R1 60
(36+18+6)6.00 Maslinarstvo (144476)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)3.00 Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065)
Pejić, I.R3 30
(18+8+4)3.00 Proizvodnja stolnog grožđa (169440)
Karoglan, M.R2 30
(15+14+1)6.00 Planiranje tehnike u podrumarstvu (169441)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)3.00 Instrumentalne metode kemijske analize (169434)
Maslov Bandić, L.R1 30
(10+20+0)3.00 Biljna genetika (144318)
Habuš Jerčić, I.R1 30
(20+10+0)6.00 Suvremena proizvodnja aromatičnog i ljekovitog bilja (144459)
Radman, S.R1 60
(16+16+28)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)ECTS Izborni predmet: Grupa 14481 @ Sati
nastave3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Tehnika u uzgoju povrća i ukrasnog bilja (169435)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave2.00 Stručni projekt - Vinogradarstvo i vinarstvo (251021) 30
(0+0+30)4.00 Stručna praksa - Vinogradarstvo i vinarstvo (251020)
Karoglan, M.120
(0+120+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14482
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)3.00 Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442)
Mihaljević Žulj, M.R1 30
(8+16+6)6.00 Vinogradarstvo i vina svijeta (144479)
Preiner, D.R3 60
(36+12+12)3.00 Znanstvena dostignuća u vinogradarstvu i vinarstvu (144480)
Preiner, D.R2 30
(20+4+6)6.00 Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)3.00 Engleski jezik ll (144579)
Miholjančan, T.R3 30
(15+15+0)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)3.00 Fiziologija dozrijevanja grožđa (185567)
Andabaka, Ž.R2 30
(20+6+4)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)3.00 Projektiranje vinograda i vinarija (226263)
Andabaka, Ž.R1 30
(22+4+4)3.00 Mikrobiologija i biotehnologija vina (157088)
Rajnović, I.R1 30
(16+8+6)3.00 Senzorna svojstva i ocjenjivanje vina (169443)
Jagatić Korenika, A.R1 30
(10+20+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14483 @ Sati
nastave6.00 Ekološko maslinarstvo (144412)
Benčić, Đ.R1 60
(36+16+8)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Vinogradarstvo i vinarstvo (169294) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14484 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4) -
Voćarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje općih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području voćarstva.
Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova integrirane i okolišu prihvatljive proizvodnje u znanstvenim područjima hortikulture koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, želimo ih osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u hortikulturi i voćarstvu unutar velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, kao što su: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, znanstveni instituti, državne agencije i ministarstva, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača, gospodarskim subjektima koji se bave hortikulturnom proizvodnjom te u savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)1. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00@ Sati
nastave6.00 Primijenjene tehnologije uzgoja voća (144484)
Skendrović Babojelić, M.R2 60
(40+12+8)6.00 Rasadničarstvo voćarskih kultura (169445)
Gadže, J.R1 60
(24+28+8)6.00 Biljna biokemija (64679)
Jalšenjak, N.R1 60
(52+8+0)6.00 Osnove biometrike (144079)
Gunjača, J.; Safner, T.R1 60
(30+18+12)6.00 Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455)
Petek, M.R2 60
(40+10+10)2. semestar, 1. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 2.00@ Sati
nastave2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
Pecina, M.R1 20
(0+0+20)ECTS Izborni predmet: Grupa 15328
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 18.00@ Sati
nastave6.00 Maslinarstvo (144476)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)3.00 Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065)
Pejić, I.R3 30
(18+8+4)6.00 Kontinentalno voćarstvo (169446)
Gadže, J.R1 60
(28+24+8)6.00 Suptropsko voćarstvo (144487)
Benčić, Đ.R1 60
(30+25+5)6.00 Temelji voćarstva (144485)
Fruk, G.R2 60
(44+8+8)ECTS Izborni predmet: Grupa 14490 @ Sati
nastave3.00 Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732)
Bogdanović, S.R1 30
(8+20+2)6.00 Oplemenjivanje vrtlarskih kultura (144320)
Bolarić, S.R1 60
(36+22+2)6.00 Tehnološki postupci obrade hortikulturnih sirovina (86027)
Voća, S.R1 60
(44+12+4)6.00 Ishrana bilja u zaštićenim prostorima (144084)
Čoga, L.R1 60
(30+24+6)6.00 Kvaliteta voća, povrća i prerađevina (26271)
Dobričević, N.R1 60
(28+26+6)6.00 Molekularna raznolikost i evolucija (26667)
Šatović, Z.R1 60
(40+12+8)3.00 Principi i metode determinacije biljaka (26721)
Britvec, M.R1 30
(8+20+2)3.00 Eksperimentalni dizajn (144088)
Gunjača, J.R1 30
(15+11+4)6.00 Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457)
Ondrašek, G.R1 60
(36+18+6)3. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00@ Sati
nastave2.00 Stručni projekt - Voćarstvo (251023) 30
(0+0+30)4.00 Stručna praksa - Voćarstvo (251022)
Gadže, J.120
(0+120+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 15329
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00@ Sati
nastave6.00 Fitofarmacija u hortikulturi (144462)
Mešić, A.R1 60
(45+11+4)6.00 Proizvodnja jagodastog voća (144464)
Duralija, B.R1 60
(20+28+12)6.00 Specifičnosti tehnologije čuvanja i pakiranja voća (144489)
Jemrić, T.R2 60
(36+16+8)6.00 Samoniklo voće (144488)
Duralija, B.R1 60
(28+24+8)6.00 Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444)
Sito, S.R1 60
(35+15+10)ECTS Izborni predmet: Grupa 14491 @ Sati
nastave6.00 Biljna biotehnologija (87430)
Kereša, S.R1 60
(46+8+6)6.00 Ekološko maslinarstvo (144412)
Benčić, Đ.R1 60
(36+16+8)3.00 GIS u ekologiji bilja (144461)
Ljubičić, I.R1 30
(20+8+2)3.00 Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442)
Mihaljević Žulj, M.R1 30
(8+16+6)3.00 Engleski jezik ll (144579)
Miholjančan, T.R3 30
(15+15+0)6.00 Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068)
Juračak, J.R1 60
(24+20+16)3.00 Načela integrirane zaštite bilja (144404)
Pajač Živković, I.R1 30
(18+8+4)4. semestar, 2. godina ECTS Obvezni predmet
=> Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00@ Sati
nastave28.00 Diplomski rad - Hortikultura/Voćarstvo (169295) 0
(0+0+0)ECTS Izborni predmet: Grupa 14492 @ Sati
nastave6.00 Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285)
Safner, T.; Šalamon, D.R1 60
(30+26+4)