Specifičnosti studija
Istaknuta dostignuća studenata
Studenti o studiju
Što nakon diplome?
Gdje raditi nakon završetka diplomskog studija Hortikultura-Voćarstvo
Ishodi učenja
Studijski program, stručna praksa, terenska nastava
Voćarstvo (120.00 ECTS)
Cilj studijskog programa
Cilj studijskog programa je kroz suvremeni nastavni proces omogućiti studentima stjecanje općih i područno specifičnih kompetencija koje su zasnovane na suvremenim znanstvenim spoznajama i teže postizanju ciljeva održivog razvoja, a potrebne su za rad na različitim poslovima u području voćarstva.
Cilj je osposobiti studente za sudjelovanje u istraživanjima znanstvenih osnova integrirane i okolišu prihvatljive proizvodnje u znanstvenim područjima hortikulture koja se provode u visokoškolskim ustanovama i znanstvenim institutima te za nastavak znanstvenog usavršavanja na doktorskom studiju. Također, želimo ih osposobiti za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u hortikulturi i voćarstvu unutar velikog broja stručnih i znanstvenih institucija, kao što su: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, znanstveni instituti, državne agencije i ministarstva, a u gospodarskom sektoru kod proizvođača, gospodarskim subjektima koji se bave hortikulturnom proizvodnjom te u savjetodavnim i distributivnim centrima i konzalting tvrtkama.
Akademski naziv
Magistar/magistra inženjer/inženjerka hortikulture
(mag. ing. agr.)
1. semestar, 1. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 30.00 |
@ | Sati nastave |
6.00 | Biljna biokemija (64679) Jalšenjak, N. |
R1 | 60 (52+8+0) |
6.00 | Osnove biometrike (144079) Gunjača, J.; Safner, T. |
R1 | 60 (30+18+12) |
6.00 | Primijenjene tehnologije uzgoja voća (144484) Skendrović Babojelić, M. |
R2 | 60 (40+12+8) |
6.00 | Principi i perspektive ishrane u hortikulturi (144455) Petek, M. |
R2 | 60 (40+10+10) |
6.00 | Rasadničarstvo voćarskih kultura (169445) Gadže, J. |
R1 | 60 (24+28+8) |
2. semestar, 1. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 2.00 |
@ | Sati nastave |
2.00 | Diplomski rad - seminar (160350) Habuš Jerčić, I. |
R1 | 20 (0+0+20) |
ECTS | Izborni predmet: Grupa 15328 => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 18.00 |
@ | Sati nastave |
6.00 | Kontinentalno voćarstvo (169446) Gadže, J. |
R1 | 60 (28+24+8) |
6.00 | Maslinarstvo (144476) Benčić, Đ. |
R1 | 60 (30+25+5) |
3.00 | Oplemenjivanje voćaka i vinove loze (133065) Pejić, I. |
R3 | 30 (18+8+4) |
6.00 | Suptropsko voćarstvo (144487) Benčić, Đ. |
R1 | 60 (30+25+5) |
6.00 | Temelji voćarstva (144485) Fruk, G. |
R2 | 60 (44+8+8) |
ECTS | Izborni predmet: Grupa 14490 | @ | Sati nastave |
3.00 | Eksperimentalni dizajn (144088) Gunjača, J. |
R1 | 30 (15+11+4) |
6.00 | Ishrana bilja u zaštićenim prostorima (144084) Čoga, L. |
R1 | 60 (30+24+6) |
6.00 | Kvaliteta voća, povrća i prerađevina (26271) Šic Žlabur, J. |
R1 | 60 (28+26+6) |
6.00 | Molekularna raznolikost i evolucija (26667) Šatović, Z. |
R1 | 60 (40+12+8) |
6.00 | Oplemenjivanje vrtlarskih kultura (144320) Bolarić, S. |
R1 | 60 (36+22+2) |
3.00 | Principi i metode determinacije biljaka (26721) Britvec, M. |
R1 | 30 (8+20+2) |
6.00 | Programiranje i projektiranje sustava navodnjavanja (144457) Ondrašek, G. |
R1 | 60 (36+18+6) |
3.00 | Rijetka i ugrožena flora Hrvatske (26732) Bogdanović, S. |
R1 | 30 (8+20+2) |
6.00 | Tehnološki postupci obrade hortikulturnih sirovina (86027) Voća, S. |
R1 | 60 (44+12+4) |
3. semestar, 2. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 6.00 |
@ | Sati nastave |
4.00 | Stručna praksa - Voćarstvo (251022) Gadže, J. |
120 (0+120+0) |
|
2.00 | Stručni projekt - Voćarstvo (251023) Gadže, J. |
30 (0+0+30) |
|
ECTS | Izborni predmet: Grupa 15329 => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 18.00 |
@ | Sati nastave |
6.00 | Fitofarmacija u hortikulturi (144462) Mešić, A. |
R1 | 60 (45+11+4) |
6.00 | Proizvodnja jagodastog voća (144464) Duralija, B. |
R1 | 60 (20+28+12) |
6.00 | Samoniklo voće (144488) Duralija, B. |
R1 | 60 (28+24+8) |
6.00 | Specifičnosti tehnologije čuvanja i pakiranja voća (144489) Jemrić, T. |
R2 | 60 (36+16+8) |
6.00 | Tehnika u voćarstvu i vinogradarstvu (169444) Sito, S. |
R1 | 60 (35+15+10) |
ECTS | Izborni predmet: Grupa 14491 | @ | Sati nastave |
6.00 | Biljna biotehnologija (87430) Kereša, S. |
R1 | 60 (46+8+6) |
6.00 | Ekološko maslinarstvo (144412) Benčić, Đ. |
R1 | 60 (36+16+8) |
3.00 | GIS u ekologiji bilja (144461) Ljubičić, I. |
R1 | 30 (20+8+2) |
3.00 | Kakvoća rakija od grožđa i drugog voća (169442) Mihaljević Žulj, M. |
R1 | 30 (8+16+6) |
6.00 | Menadžment malih i srednjih poduzeća u agrobiznisu (144068) Juračak, J. |
R1 | 60 (24+20+16) |
3.00 | Načela integrirane zaštite bilja (144404) Pajač Živković, I. |
R1 | 30 (18+8+4) |
4. semestar, 2. godina | |||
---|---|---|---|
ECTS | Obvezni predmet => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00 |
@ | Sati nastave |
28.00 | Diplomski rad - Hortikultura/Voćarstvo (169295) |
0 (0+0+0) |
|
ECTS | Izborni predmet: Grupa 14492 | @ | Sati nastave |
6.00 | Primijenjena analiza prostornih podataka u R-u (169285) Safner, T.; Šalamon, D. |
R1 | 60 (30+26+4) |