Proizvodnja i prerada mlijeka

Proizvodnja i prerada mlijeka (120.00 ECTS)

    Cilj studijskog programa

    Cilj diplomskog studija Proizvodnja i prerada mlijeka je nastavnim procesom i nastavnim sadržajem omogućiti studentima stjecanje kompetencija potrebnih za rad na različitim poslovima u području mljekarstva. Nakon uspješno završenog studija kompetencije studenata definirane specifičnim ciljem ogledaju se kroz slijedeće sposobnosti: prepoznavanja problema i predlaganja društveno i etički odgovornih rješenja u područjima koja uključuju sustav proizvodnje mlijeka, tehnologiju prerade mlijeka, sustav osiguranja kvalitete proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, primijene stečenih znanja i vještina u novim ili nepoznatim situacijama u širem području mljekarske struke, stjecanja novih znanstvenih spoznaja i prilagodbe stečenih znanja i vještina za stvaranje novih ideja potrebnih za ravnopravno sudjelovanje u timskom radu u procesima razvoja novih tehnologija i proizvoda, korištenja stečenih znanja i vještine za rad na poslovima rukovođenja u proizvodnom pogonu ili kontrolnim laboratorijima ili tijelima državnog sustava kontrole hrane, planiranja, organiziranja i vođenja proizvodnje mlijeka na farmi i u industrijskim uvjetima tehnologije proizvodnje konzumnog mlijeka, fermentiranih mlijeka, vrhnja, maslaca i sira, integracije pojedinih segmenata proizvodnje i prerade mlijeka u jedinstvenu gospodarski opravdanu cjelinu. Također, specifični cilj osigurava završenim studentima razinu znanja i vještina iz područja mljekarstva nužnih za: samozapošljavanje, poslove stručnog suradnika u poljoprivrednim savjetodavnim službama, istraživačkim ustanovama, tijelima državne poljoprivredne uprave i cjeloživotno obrazovanje i/ili nastavak školovanja na trećoj razini studija.

    Akademski naziv

    Magistar/magistra inženjer/inženjerka proizvodnje i prerade mlijeka
    (mag. ing. agr.)

    1. semestar, 1. godina
    ECTS  Obvezni predmet
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 33.00
    @ Sati
    nastave
    3.00 Biologija laktacije (144558)
    Salajpal, K.
    R1 30
    (25+5+0)
    6.00 Biometrika i planiranje istraživanja na životinjama (226252)
    Džidić, A.; Ferenčaković, M.
    R1 60
    (30+30+0)
    6.00 Hranidba preživača (144503)
    Kiš, G.
    R1 60
    (38+18+4)
    6.00 Kemija i fizika mlijeka (169504)
    Mikulec, N.
    R1 60
    (30+26+4)
    6.00 Mljekarska mikrobiologija (144559)
    Bendelja Ljoljić, D.
    R1 60
    (30+20+10)
    6.00 Proizvodnja kravljeg mlijeka (144560)
    Ivanković, A.
    R1 60
    (47+5+8)
    2. semestar, 1. godina
    ECTS  Obvezni predmet
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 20.00
    @ Sati
    nastave
    6.00 Biokemija i tehnologija zrenja sireva (226333)
    Kalit, S.
    R2 60
    (40+16+4)
    2.00 Diplomski rad - seminar (160350)
    Habuš Jerčić, I.
    R1 20
    (0+0+20)
    6.00 Proizvodnja ovčjeg i kozjeg mlijeka (144512)
    Prpić, Z.
    R1 60
    (40+14+6)
    6.00 Sirarstvo (226334)
    Kalit, S.
    R2 60
    (36+16+8)
    ECTS  Izborni predmet: Grupa 14500
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 6.00
    @ Sati
    nastave
    3.00 Biokemija - odabrana poglavlja (26142)
    Jalšenjak, N.
    R1 30
    (30+0+0)
    6.00 Europska unija i zajednička poljoprivredna politika (226236)
    Kovačićek, T.
    R1 60
    (32+0+28)
    6.00 Izvorne pasmine i njihova zaštita (157048)
    Mioč, B.
    R1 60
    (48+8+4)
    6.00 Sigurnost hrane (250950)
    Tudor Kalit, M.
    R3 60
    (34+18+8)
    6.00 Tehnika proizvodnje hrane za životinje (144506)
    Matin, A.
    R1 60
    (44+12+4)
    3. semestar, 2. godina
    ECTS  Obvezni predmet
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 15.00
    @ Sati
    nastave
    5.00 Fermentirana mlijeka (269237)
    Dolenčić Špehar, I.
    R1 60
    (32+18+10)
    4.00 Stručna praksa - Proizvodnja i prerada mlijeka (251038)
    Tudor Kalit, M.
    120
    (0+120+0)
    2.00 Stručni projekt - Proizvodnja i prerada mlijeka (251039)
    Tudor Kalit, M.
    30
    (0+0+30)
    4.00 Tehnologija proizvodnje vrhnja, maslaca i mliječnih deserata (269238)
    Dolenčić Špehar, I.
    R1 60
    (42+8+10)
    ECTS  Izborni predmet: Grupa 14501
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: najmanje 8.00
    @ Sati
    nastave
    4.00 Genotipovi i selekcija u proizvodnji mlijeka (269253)
    Kelava Ugarković, N.
    R1 60
    (40+16+3)
    4.00 Senzorno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda (269263)
    Mikulec, N.
    R1 60
    (22+26+12)
    4.00 Tehnologija proizvodnje sladoleda (269266)
    Tudor Kalit, M.
    R3 60
    (38+18+4)
    4.00 Tehnologije i tehnički procesi u proizvodnji mlijeka i mesa (269261)
    Salajpal, K.
    R1 60
    (38+22+0)
    4.00 Zdravstveni aspekti proizvodnje mesa i mlijeka (269271)
    Kostelić, A.
    60
    (40+20+0)
    ECTS  Izborni predmet: Grupa 14503
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: maksimalno 6.00
    @ Sati
    nastave
    6.00 Laboratorijska tehnologija (169202)
    Mikulec, N.
    R1 60
    (28+28+4)
    6.00 Proizvodnja mlijeka i mesa kopitara (144553)
    Ramljak, J.
    R1 60
    (40+14+6)
    4. semestar, 2. godina
    ECTS  Obvezni predmet
        => Broj ECTS bodova koje je potrebno odabrati: 28.00
    @ Sati
    nastave
    28.00 Diplomski rad - Proizvodnja i prerada mlijeka (169304)
    0
    (0+0+0)
    ECTS  Izborni predmet: Grupa 14502 @ Sati
    nastave
    6.00 Marketing u poljoprivredi (132792)
    Kovačić, D.
    R1 60
    (41+0+19)

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.