Zašto studirati Animalne znanosti
prijediplomski studij Animalne znanosti

Animalna proizvodnja osigurava visoko hranjive proizvode animalnog podrijetla koji se koriste u prehrani sve više rastuće svjetske populacije, istovremeno stvarajući prihod i podržavajući egzistenciju milijuna ljudi diljem svijeta. Studenti upisom na studij Animalne znanosti imaju mogućnost dobiti osnovne spoznaje o svim vrstama i oblicima animalne proizvodnje koji su prisutni u našoj zemlji. Isto tako, upoznaju se s osnovama prerade animalnih proizvoda kako u velikim proizvodnim pogonima tako i na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. U sklopu terenske nastave im je omogućeno da se direktno od proizvođača upoznaju sa svim osnovnim obilježjima proizvodnje životinja i prerade njihovih proizvoda.

Kroz stručnu praksu kod poslodavaca i na OPG-ima te na pokušalištima, laboratorijima i praktikuma Agronomskog fakulteta omogućeno im je spoznati osnovne metode upravljanja životinjama u području smještaja, hranidbe, reprodukcije, zdravlja, dobrobiti i ponašanja. Time su po završetku studija spremni za poslove vođenja proizvodnje na vlastitom obiteljskom gospodarstvu, za samostalan rad unutra užeg stručnog područja u poduzećima koja se bave stočarskom proizvodnjom, obavljanje poslova u uredima državne i lokalne uprave u domeni stočarske proizvodnje, suradnji u istraživačkim institucijama na području poljoprivrede te u poslovima prometa poljoprivrednom opremom i proizvodima.

Fotogalerija

Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti Prijediplomski studij Animalne znanosti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.