O studiju
prijediplomski studij Biljne znanosti

Prijediplomski studij Biljne znanosti prvenstveno je namijenjen stjecanju širih znanja iz područja biljne proizvodnje prikladnih za nastavak studiranja na diplomskom studiju. Ovaj studijski program uvažava potrebu kraćeg, učinkovitog i fleksibilnog studiranja te oblikuje stručnjaka – prvostupnika za rad u području biljnih znanosti, napose za proizvodnju ratarskih kultura, industrijskog i krmnog bilja.

Prijediplomski sveučilišni studij Biljne znanosti koncipiran je tako da student u prvim godinama studija, uz temeljna znanja iz prirodoznanstvenih i biotehničkih disciplina savlada i temeljne agronomske discipline, a u završnim semestrima primijenjene discipline biljne proizvodnje uz mogućnost izbora i drugih disciplina ovisno o izboru modula s drugih studija. U programu studija predviđen je stručni projekt (3 ECTS boda), koji studenta osposobljava za timski rad i poslovnu komunikaciju, kao i obvezna stručna praksa u trajanju od 120 radnih sati (3 ECTS boda) na pokušalištima fakulteta. Prijediplomski studij završava izradom završnog rada (6 ECTS bodova) koji obrađuje određenu tehnološku cjelinu na suvremen način. Uporaba suvremene opreme u nastavi te praktična primjena stečenih znanja i vještina na pokušalištima fakulteta oblikuje stručnjaka koji je osposobljen za samostalni rad unutar užeg stručnog područja (ratarstvo) te srodnih poljoprivrednih grana (povrćarstvo, stočarstvo, voćarstvo, itd.).

Fotogalerija

O studiju Biljne znanosti O studiju Biljne znanosti O studiju Biljne znanosti O studiju Biljne znanosti O studiju Biljne znanosti O studiju Biljne znanosti

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.