Specifičnosti studija
diplomski studij Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi

Dosljedna i kontinuirana politika EU i RH u pogledu povezivanja poljoprivrede, energetike i zaštite okoliša uzrokuje kontinuirani porast potražnje stručnjaka osposobljenih putem ovog i sličnih studijskih programa. Centar interesa takvih profila jest razumijevanje problema i primjena odgovarajućih metoda u gospodarenju ekosustavima i agro-ekosustavima te očuvanju okoliša posebice korištenjem ostataka poljoprivredne proizvodnje i obnovljivih izvora energije.

Obrazovanje ovakvog profila stručnjaka ostavlja velike mogućnosti za nastavak školovanja i sub-specijalizacije. Na globalnoj razini se očekuje da će se profili stručnjaka za probleme okoliša zapošljavati brže, a naročito će jačati privatno poduzetništvo u toj domeni.

U Hrvatskoj se očekuje da će se potrebe za specijalistima koji se bave poljoprivredom i okolišem povećavati radi obveza primjene složenih zakona i propisa o okolišu, naročito onih koji tretiraju problematiku gospodarenja otpadom te korištenja biomase i biogoriva u poljoprivredi.

Program je sastavljen tako da slijedi prijediplomske studije i omogućava nastavak studiranja na poslijediplomskim studijima. Program se sadržajno može usporediti sa sljedećima koji se nude u EU, a više nastavnika koji sudjeluju u tim programima sudjelovat će u nastavi  i na predloženom studiju: Diplomski studij „Biobased Products and Bioenergy“; University of Hohenheim, Njemačka; „Renewable Resources“ – Technische Universitat Munchen, Njemačka; „Biomass Engineering“ Aleksandras Stulginskis Universtiy, Kaunas, Litva; „Sustainable BIomass Processing“ AAlto University Finska; „Biofuels“ – Technical University of Denmark; „Renewable Energy and Clean Technology“; Manchester University, Velika Britanija; „Bioenergy Technology“ Linnaeus University, Švedska; „Innovative Sustainable Energy Engineering“ Trondheim; Norveška.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.